Kevesli az RTL a TV2 büntetését

2012. március 31. 10:07

Összesen 18 millió forintra büntette a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) a TV2 ÖsszeEsküvők című műsorát, míg azt RTL valóságshowját korábban 292 milliós teherrel sújtották. A vezető kereskedelmi csatorna nem érti a döntést.

2012. március 31. 10:07

Összesen 18 millió forintra büntette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a TV2 ÖsszeEsküvők című műsorát, mivel a csatorna nem tartotta be a korhatárra vonatkozó szabályokat. A hatóság emellett aggályosnak tartotta a szexualitás, a trágárság, a túlzott alkoholfogyasztás és a dohányzás megjelenítését is az egyes adásokban.

Az Origo emlékeztet: az RTL Klubot a Való Világ 4 után az NMHH összesen 292 millióra büntette, nem megfelelő időben sugárzott, nem megfelelő korhatár alá besorolt tartalmak miatt. A portál megkeresésére Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója közölte: „a döntést igazságtalannak és felháborítónak tartjuk, és meg nyomokban sem tudjuk felfedezni az egyenlő elbírálás szándékát”. Az RTL korábban pert indított a magas bírság miatt, a tárgyalások májusban kezdődhetnek.

Az Origo felkereste Dr. Vass Ágnest, a Médiatanács tagját is, aki arra a kérdésre, hogy a 18 millió forintos bírság mennyiben állítható párhuzamba a Való Világ 4 miatt kiszabott összeggel, elmondta: a két műsor jellegében nem volt összehasonlítható, ráadásul az RTL-es reality hosszabb ideig volt képernyőn.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!