Milliós bírságok, kínos vidékizés – botrányt botrányra halmoz az RTL

2024. április 02. 09:07

Összegyűjtöttünk néhányat az RTL legutóbbi botrányaiból.

2024. április 02. 09:07
RTL

A Mi kis falunk című, RTL Klubon futó sorozat április harmincadikán, nagyszombaton sugárzott részében a Pajkaszeg névre hallgató fiktív település plébánosa betért egy sztriptízbárba – írtuk meg nemrég. Csakhogy nem ez az első eset, hogy az RTL botrányos műsort gyártott. A csatorna nem egyszer bírságot is kapott. Az alábbiakban sorra vettünk néhányat az RTL legutóbbi botrányaiból.

Ezt is ajánljuk a témában

A Sztárbox esete a médiatanáccsal

Tavaly például arról szóltak a hírek, hogy szinte az összes Sztárbox-epizód miatt eljárást indított a médiatanács. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága akkor azt közölte, káros hatással lehet a 12 és 16 év közötti gyermekek személyiségfejlődésére az RTL Sztárbox című műsorában bemutatott erőszak és vulgaritás, a médiatanács ezért több epizód miatt is eljárást indít. A testület továbbá két, külföldi joghatóság alá tartozó műsorral kapcsolatban is intézkedett.

Idén pedig már két alkalommal is arról lehetett olvasni, hogy a médiatanács megbírságolta az RTL-t a Sztárbox miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

Először a műsor erőszakos tartalmai miatt 10 millió forintos, Fekete Pákó megalázásáért pedig 3 millió forintos bírságot kapott a csatorna. Nem sokkal később pedig egy újabb 10 milliós bírságról szóltak a hírek. Ekkor – mivel ez már a második alkalom volt, hogy a műsor miatt bírságot kapott a csatorna – a jogsértés ismételt jellegére hivatkozva az RTL vezető tisztségviselőjét is megbírságolták 50 ezer forintra.

Ezt is ajánljuk a témában

A Mi Kis falunk „kálváriája”

De a Mi Kis falunk című sorozattal is akadtak problémák már a kezdetektől, a forgatás helyszínéül szolgáló Pilisszentlászló lakosai közül egyeseknek nem igen tetszik, hogy a stáb rendszeresen fenekestül felforgatja a település életét. Korábban a Mandiner is beszámolt arról, hogy 

Reményi János, egy helyi, ötgyermekes édesapa beleegyezése nélkül szerepelt az egyik részben, amivel a Content Factory Kft., A mi kis falunk című filmsorozat gyártója megsértette Reményi képmáshoz fűződő jogát. 

Akkor azt is megírtuk, az ügyben a sértett pert indított, mely során arra is fény derült, hogy a forgatás bejelentett területhasználatainak mértéke messze alulmúlja a valóságban ténylegesen használt területek mértékét.

Ezt is ajánljuk a témában

Ráadásul a sorozat tartalma is sértő lehet egyeseknek, valamint nem az idei nagyszombaton sugárzott adás volt az első, amely bántó módon figurázza ki a vidékieket.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Csépányi Balázs

Magyar Nemzet

Idézőjel

Bármikor máskor is leadhatták volna ezt az epizódot, de a szerkesztők választása éppen a kereszténység legnagyobb ünnepére esett.

Korábban Morvai Krisztina – aki épp a sorozat indulásakor vásárolt telket a településen – is támadta a Mi kis falunkat, mondván: a sorozat egyszerre sérti a nemzeti büszkeséget, az emberi méltóságot és a hely szellemét.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:51
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­­ö­­g­­ö­­s­ ­­­l­­á­­­n­­y­­­o­k­­ ­­v­­á­­­r­­­n­­­a­­­k­­ ­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
KBA98
2024. április 02. 16:48
Ezt a fos tv-t ki nézi?
Mich99
2024. április 02. 14:09
Takarodjon már haza ez a FOS!
pollip
2024. április 02. 12:20
Nézzen rtl-t az akinek két anyja vagy két apja van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!