LMP: Elfogadhatatlan, hogy cenzúráznának egy álláspontot

2012. május 01. 09:55

Nem vállalta volna a szereplést az MR1 Kossuth Rádió műsorában az LMP-s Schiffer András, miután megtudta, hogy korábban Ipkovich György MSZP-s képviselővel már felvették a műsort, de a rádió nem találta megfelelőnek az általa elmondottakat – olvasható a zöld párt honlapján.

2012. május 01. 09:55

Demokratikus politikusként nem vállalhatja az MR1 Kossuth Rádió felkérését az LMP-s Schiffer András – mondta maga a frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján. Schiffer András pénteken kapott értesítést, hogy a Magyar Rádió hétfőn 16:45-kor felvenne egy beszélgetést vele, Novák Előddel (Jobbik) és Varga Lászlóval (KDNP) a kommunista luxusnyugdíjak ügyében. Később kiderült, hogy ez egy második felvétel lenne, mert korábban Ipkovich György MSZP-s képviselővel már felvették a műsort, de nem találták megfelelőnek az általa elmondottakat – olvasható a zöld párt honlapján. A politikus hangsúlyozta: elfogadhatatlannak tartja, hogy a közszolgálati rádióban azért, mert nem tetszik nekik egy képviselő álláspontja, kicenzúrázzák, és olyan vendéget hívnak be, akinek feltehetőleg közelebb van az álláspontja a kormányoldaléhoz.

Miután a rádió e-mailben értesítette az LMP-t, hogy az eredeti felvételek alapján kerül adásba a műsor, Schiffer András közölte: sikerült „zátonyra futtatni” a cenzúrát. Hozzátette ugyanakkor: felmerül a kérdés, hogy miért a kommunista luxusnyugdíjakról akarnak május elsején a rádióban beszélgetni. Úgy gondolja, inkább arról kellene faggatni a kormányt, hogy mikor írják ki a népszavazást a kiszolgáltatottság ellen, illetve arról, hogy közfoglalkoztatott embereket „kizsákmányolnak” minimálbér alatti fizetéssel.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!