Fidesz: A Klubrádió üldözési mániában szenved

2012. május 18. 06:41

A Klubrádió vezérigazgatója szerint a héten a médiatörvényhez érkezett fideszes módosító javaslatok azokon a perbeli érveléseken alapulnak, amelyeket a rádiója a médiahatóság ellenében fogalmazott meg. Menczer Erzsébet úgy véli, a Klubrádió félreérti a javaslatát, vagy „üldözési mániában szenved”.

2012. május 18. 06:41

A médiatörvényhez módosításokat készítő fideszes képviselő szerint a Klubrádió félreérti a javaslatát, vagy „üldözési mániában szenved”, arról ugyanis szó sincs, hogy bárki is a csatorna ellehetetlenítésére törekedett volna. Menczer Erzsébet csütörtökön a Klubrádió vezetése által elmondott bírálatokkal kapcsolatban az MTI-vel azt közölte: az általa kezdeményezett változtatások célja, hogy a 2010-ben elfogadott új médiatörvényben érvényüket vesztett szabályokat kivezessék a jogszabályból. Mint mondta, most, hogy az Alkotmánybíróság döntése a jogszabály pontosítását tette szükségessé, megtörtént a törvény felülvizsgálata.

Menczer hangsúlyozta: a módosítás nem a Klubrádióról szól. Mint kifejtette, a korábbi törvény értelmében közműsorszolgáltatók, kereskedelmi és nem nyereségérdekelt rádiók működhettek, az új médiatörvény azonban e kategóriákat részben megszüntetve már csak kettőt tartalmaz: a kereskedelmi és a közösségi médiaszolgáltatót.

A korábbi közműsorszolgáltatóknak 2011. július 30-ig kellett kérniük az átminősítésüket. Ennek határideje tehát lezárult, az eljárások pedig rendben lezajlottak – hangsúlyozta Menczer Erzsébet –, hozzátéve: a fogalmak megtartása ezért már nem indokolt. Javaslata a közműsorszolgáltató kategóriát vezeti ki a törvényből. A közműsor-szolgáltató kategóriája tehát nem a Klubrádió elleni összeesküvés miatt tűnik el a törvényből, hanem egyszerűen azért, mert ilyen médiaszolgáltató már nem létezik.

A Klubrádió működését egyébként semmiben sem befolyásolja ez a rendelkezés, hiszen azóta kereskedelmi rádióként üzemel, amióta pályázat nélkül, vásárlás útján jutott mostani frekvenciájához, ahol jelenleg is hallgatható.

A Klubrádió vezérigazgatója szerint a héten a médiatörvényhez érkezett fideszes módosító javaslatok azokon a perbeli érveléseken alapulnak, amelyeket a rádiója a médiahatóság ellenében fogalmazott meg. A rádió vezetése szerint céljuk a csatorna ellehetetlenítése. Arató András csütörtökön, sajtótájékoztatón közölte: az Alkotmánybíróság decemberi döntése miatt változtatás előtt álló médiaszabályhoz érkezett fideszes módosító javaslatok a közeljövőben a Klubrádió perbeli érvelési lehetőségeit szűkítenék, a változások később azonban másokat is hátrányosan érinthetnek. Arató András szerint mindkét, már meghozott bírósági döntés azt bizonyítja, hogy a médiatanács törvénytelenül jár el.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2012. május 22. 12:36
Égbekiáltó cinizmus a Fidesz és Orbán részéről . Amúgy meg azért mert üldözési mániám van, még egyáltalán nem biztos, hogy nem üldöznek. A KlubRádiót ki akaják nyírni, aki ezt nem látja, megveszekedett ..... !
Blasio23
2012. május 22. 12:12
Ez akkora baromság mint egy ház. A gyűlületkeltés politikáját orbán teremtette meg. most zúdul vissza az egész az ő nyakába. jobboldali, baloldali, liberális politikusok, filozófusok, jogászok, köztiszteletben álló személyiségek ugyanígy gondolják. Magyarország sosem volt még ilyen hírhedt, több egyetemen elrettentő példaként oktatják a cigánykirályod politikáját. Szóval akkor ki keni a szart kire? Jómagam egy józan, csúnya szavakat sosem használó blogger és hozzászóló voltam éveken keresztül.De a mostani felháborodásom magasan felülírja a régebbi alapelveket.Köszönhető ez annak a hatalmas felháborodásnak amit most érzek. És ezzel nagyon nem vagyok egyedül. De ezek szerint te ezt nem így gondolod.Nálad egy demokráciában belefér ez a sok gusztustalanság amit művel a fidesz. Egy kérdés : nálad mit jelent a demokrácia ???
Negue
2012. május 22. 10:35
Önbeteljesítő jóslatban vannak. Jól van ez így.
states
2012. május 22. 10:35
Szegény klubrádió abból él, hogy naponta többször elmondja, hogy tulajdonképpen már nem is létezik, aki Bolgárgyuri hangját véli hallani az éterből, az tulajdonképpen a szférák zenéjét hallgatja. Csak azt nem fogják fel, hogy ez az állandó üldözöttségi hisztéria egy idő után unalomba fog fulladni, miután kiderül, hogy még mindig ugatnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!