MTVA az Ipkovich-ügyben: Minőségjavítás, nem cenzúra

2012. május 01. 09:33

Az MSZP-s Ipkovich György „kommunista luxusnyugdíjak” kapcsán kialakított „túlzottan domináns” véleménye miatt fulladt vitába az MR1 Kossuth Rádió műsora, ezért szerették volna a szocialista politikus helyett egy LMP-ssel újravenni azt – reagált az MTVA Schiffer András szavaira.

2012. május 01. 09:33

Határozottan visszautasította az LMP cenzúravádját az MTVA, amely hétfő esti közleményében azt hangsúlyozta, hogy „hallgatóbarát szerkesztői eljárást vélt cenzúrának Schiffer András”. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kommunikációs igazgatósága arra reagált, hogy az LMP korábban elhangzott állítása szerint sikerült megakadályozni, hogy a Magyar Rádióban (MR) „cenzúrázzák” az Ütköző című műsor egyik adását. Schiffer András, az LMP képviselője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: pénteken kapott értesítést, hogy a Magyar Rádió hétfőn 16:45-kor felvenne egy beszélgetést vele, Novák Előddel (Jobbik) és Varga Lászlóval (KDNP) a kommunista luxusnyugdíjak ügyében. Mint mondta, később kiderült számára, hogy ez egy második felvétel lenne, mert korábban Ipkovich György MSZP-s képviselővel már felvették a műsort, de nem találták megfelelőnek az általa elmondottakat.

Az ellenzéki képviselő szerint demokratikus politikus nem vállalhat el ilyen felkérést, mert az lett volna az ő szerepe, hogy kiváltsa Ipkovich Györgyöt. Ezt követően az LMP meghirdette sajtótájékoztatóját, majd a rádió e-mailben értesítette az LMP-t, hogy az eredeti felvételek alapján kerül adásba a műsor. Az MTVA hétfői közleményében ezzel összefüggésben utalt arra, hogy az előzetes műsorterveknek megfelelően az Ütköző május 1-jei adásában teszi közzé az MR1-Kossuth Rádió azt a felvételt, amelyen Varga László (KDNP), Novák Előd (Jobbik) és Ipkovich György (MSZP) képviselők vitatták meg a Jobbik nemrég benyújtott határozati javaslatát kommunista korszakban politikai okból kitüntetettek nyugdíjkiegészítéseinek végleges megszüntetéséről. A közlemény szerint a közmédia nem tervezett és nem is jelentett be műsorváltozást az Ütköző adásával kapcsolatban, így értetlenül állnak Schiffer András kijelentése előtt,  aki a rádió április 30-i déli Krónikájában is beharangozott Ütköző című műsorral kapcsolatban hétfőn kora este úgy nyilatkozott, „sikerült zátonyra futtatni a cenzúrát”.

Az MTVA emlékeztetett arra, hogy a „kommunista luxusnyugdíjak” témáját megvitató műsort pénteken rögzítette az Ütköző szerkesztősége, a beszélgetés azonban az egyik, telefonon nyilatkozó képviselő túlzottan domináns” vitapartneri szereplése miatt többször hangzavarba fulladt. Mivel az így elkészült felvétel nem felel meg maradéktalanul a műsor technikai előírásainak, ezért az Ütköző szerkesztősége szeretett volna hétfőn ugyanebben a témában egy újabb, kevésbé kifogásolható hangminőségű adást is rögzíteni. Az LMP képviselője, akinek ebben az újabb adásban adtak volna megszólalási lehetőséget, minden bizonnyal ezt a szerkesztői megkeresést értékelte tévesen „cenzúrának” - emeli ki a közlemény.

Bár az Ütköző május 1-jén hallható adása a vita hevessége miatt alkalmanként nehezen követhető, vagyis az MTVA közleménye szerint „a megszokottnál némileg gyengébb minőségű”, az illetékes vezetők nem tervezték kivenni a Kossuth Rádió műsorából a felvételt. Az MTVA ezért határozottan visszautasítja Schiffer András a műsor „cenzúrájára” vonatkozó kijelentését, egyúttal „tisztelettel javasolja az LMP képviselőjének, hogy a pontos tájékozódás érdekében ne csak véleményezze, hanem alkalmanként hallgassa is az MR1-Kossuth Rádió adását”.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senior
2012. május 01. 23:10
„a megszokottnál némileg gyengébb minőséget” A zannyuk 3.14csáját! Manapság szinte kizárólagosan digitális felvételek készülnek, azt meg egy amatőr is úgy kozmetikázza, ahogy akarja.
thymian
2012. május 01. 16:45
Hát tényleg nagyon gáz ez az ipkovich. :D De csak a megszokott, proli módon közbeszól, lekiabálja a másikat, nem hagy mást szóhoz jutni, nem a témáról beszél. Élvezetesnek valóban nem volt nevezhető a vita, fent nevezett elvtárs okán.
balbako_
2012. május 01. 16:25
Íme a tények, és a Németh Péter meg nem erősített forrásai.
Senior
2012. május 01. 16:25
"A pontos tájékozódás érdekében ne csak véleményezze, hanem alkalmanként hallgassa is az MR1-Kossuth Rádió adását.” Akirályi TV-nek tegnap kettő híre volt, a böszme dolgozata és a rekordmeleg. Egyébiránt Ipkovich volt az eltelt 22évben Szombathely toronymagasan legjobb polgármestere. 8évig egy szadaszos, Isten nyugosztalja, de a rokonai helyzetbe hozásán kívül mást nem csinált. Őt követte egy Schmitt szindrómás, a doktori címért nyelvvizsga-bizonyítványt vásárló fideszes. A mostani fideszes egy tisztességes menőorvos, oszt semmi, annyi érzéke van a politikához, mint szajhának a jámbor élethez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!