Elindult a 3D-adás Magyarországon

2012. június 26. 09:21

Hétfő óta Magyarországon is fogható egy 3 dimenzióban sugárzó tévécsatorna, az m3D. A köztévé adója elsősorban sportműsorokat közvetít majd, földfelszíni sugárzású digitális adással (DVB-T), valamint egy kisebb előfizetői bázis számára műholdas eléréssel.

2012. június 26. 09:21

Az előzetes tesztek sikeres lezárását követően hétfő reggel elindult a Médiaszolgáltatás-támogató és vagyonkezelő alap (MTVA) saját 3D-s tévécsatornája, az m3D. A csatornán focimeccsek, olimpiai sportközvetítések, valamint több külföldi és hazai gyártású 3D-s tartalom is megjelenik majd a következő másfél hónapban. A csatornát július 2-ig földfelszíni sugárzású digitális adással (DVB-T), valamint egy kisebb előfizetői bázis számára műholdas eléréssel továbbítják – adta hírül a HWSW. Az m3D adását továbbra is tesztadásként kezeli mind az MTVA, mind az Antenna Hungária és a médiahatóság is.

Az oldal emlékeztet: a 3D-s adás megtekintéséhez 3D-s képességekkel ellátott tévékészülék szükséges, melyből a gyártók statisztikái szerint máig hozzávetőlegesen 150 ezer darabot értékesítettek Magyarországon. Ezek képességeit itt eddig leginkább Blu-ray kiadványok vagy számítógépes játékok révén lehetett kihasználni.

Az Antenna Hungária július 2-tól elveszti exkluzivitását a 3D-s sugárzás kapcsán, ettől az időponttól többek között a Magyar Telekom és a UPC kábel- és műholdas társaság továbbítja majd a jelet különböző technológiákkal. A 3D-s adásért egyik szolgáltató sem kér külön előfizetési díjat, ugyanakkor elképzelhető, hogy a prémium set-top box opció feltétel a térhatású kép megfelelő dekódolásához – olvasható a HWSW oldalán.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!