A magyar médiatanács lett a rossz példa

2012. július 02. 14:28

A Reporters Without Borders vélemény- és sajtószabadságért küzdő nemzetközi szervezet aggasztónak találta a lett médiatanács egy tagjának kijelentését, majd ezzel kapcsolatban feltette a kérdést: „Lettország a magyar átpolitizált és teljhatalmat gyakorló Médiatanácsról veszi a példát?”.

2012. július 02. 14:28

Június 26-án a lett Latvijas Radio vendégei a korábbi lett miniszterelnökök tanácsadói voltak, akik mára visszavonultak a politikai tevékenységtől. A műsor után a lett médiatanács egyik tagja, Aija Calite-Dulevska kritizálta a műsort és azzal fenyegetőzött, hogy a jövőben szigorítani fogják a meghívható vendégek körét.

Ezzel kapcsolatban fejezte ki aggodalmát a Reporters Without Borders (Riporterek határok nélkül) szervezet, majd kritizálta Calite-Dulevska panaszát. „A lett Médiatanács egyik tagjának a panasza a közszolgálati Latvijas Radio politikai műsorának vendégeiről nemcsak hogy helytelen, hanem őszintén aggasztó” — írták. A vélemény- és sajtószabadságért küzdő nemzetközi szervezet szerint a lett fejlemények megkérdőjelezik az ottani médiatanács függetlenségét, majd felteszik a kérdést: „Lettország a magyar átpolitizált és teljhatalmat gyakorló Médiatanácsról veszi a példát?”. A szervezet szerint a magyar példa ragadós és a veszélyes tendenciára azonnali választ sürget az Európai Bizottság részéről.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!