Újabb 150 millióval nőtt a Neo FM tartozása

2012. július 24. 16:49

A Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. a július közepén esedékes médiaszolgáltatási díját sem fizette be, így a médiatanács újabb 150 millió forintos követelés nyilvántartásba vételét kérte.

2012. július 24. 16:49

A Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. a július közepén esedékes médiaszolgáltatási díjat sem fizette be, így a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa újabb 150 millió forintos követelés nyilvántartásba vételét kérte a céggel szemben folyamatban lévő csődeljárásban – közölte a hatóság szóvivői irodája kedden az MTI-vel.

A hatóság közleménye szerint az üzleti vállalkozás tartozása ezzel 770 millió forintra emelkedett, ebből 740 millió forintot elmaradt médiaszolgáltatási díj, 6 millió forintot frekvenciadíj tesz ki, és 23 millió forintra rúg a kiszabott bírság és kötbér. A csődeljárásban az NMHH a legújabb 150 milliós követeléssel már összesen 770 millió forintos hitelezői igénybejelentéssel élt, amelynek nyilvántartásba vételét kérte az eljárást lefolytató vagyonfelügyelőtől. Az NMHH mindent megtesz annak érdekében, hogy a Neo FM-et működtető üzleti vállalkozás által felhalmozott köztartozást minél előbb megfizessék – olvasható a hatóság közleményében.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!