Klubrádió-ügy: beavatkozhat az Európai Bizottság

2012. augusztus 29. 17:06

Ryan Heath, az Európai Bizottság szóvivője aggasztónak nevezte, hogy a Médiatanács „próbálja elhallgattatni a legbefolyásosabb ellenzéki rádióadót”. Hozzátette: a bizottság figyelemmel követi és tiszteletben tartja a folyamatban lévő bírósági eljárásokat, de ha szükséges, nem hezitál beavatkozni.

2012. augusztus 29. 17:06

Az Európai Bizottság szóvivője a Népszabadságnak elmondta: azzal együtt, hogy a Médiatanácsnak joga van minden jogi eszközt és fellebbezést kihasználni, eközben a Klubrádió rendkívül hosszadalmas és bonyolult jogi csatába kényszerült, a helyzetet pedig tovább bonyolítja, hogy a médiatörvényt időközben módosították. A bírósági eljárások lezárása után a bizottság megvizsgálja, hogy szükség van-e uniós szinten jogi lépésekre ezeknek a frekvenciakiosztási ügyeknek az esetében – közölte Ryan Heath.

A Médiatanács úgy reagált, hogy „Magyarországon senki sem akadályozza egyetlen rádió működését sem.” Hozzátették: Heath többször is véleményt formált a magyar hatóság munkájáról, de „egyszer sem találta fontosnak”, hogy kapcsolatba lépjen velük – olvasható a NOL-on.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Samu
2013. szeptember 21. 21:36
Jeti te milyen alapon gyalázkodsz ezen az oldalon és ki a lófasznak érzed magad?
Rotronius
2012. szeptember 18. 19:18
Elég volt ebből a magyargyaláézásból amit a KR folytat.Nem kell nekik frekvencia,mert sok kárt tudnak okozni. Az EU foglalkozzon a román Puccsal,amit Base ellen műveltek elvtársaik. Ha Viktor nem lép Székelyföldön,már eltakaritották volna a törvényes Elnököt.Nem egy xaros KlubrádióT!!!
yetee
2012. szeptember 18. 19:18
Magyargyalázás?Kezeltesd magad!
Feyszáll
2012. szeptember 18. 19:18
Qss!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!