Médiahatóság: Jöhet a Való Világ 6

2012. augusztus 05. 08:32

Huszonegy oldalas elemzést készített a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Való Világ 5. szériájáról. Bár sok volt a meztelenség és a trágárság, rábólintottak: jöhet a hatodik évad.

2012. augusztus 05. 08:32

„A népszerűségi és nézettségi adatokat tekintve sikeresnek bizonyult a Való Világ 5. szériája, ezért a csatorna igazgatója azt nyilatkozta: feltehetően érdemes lesz majd a 6. szériát is elindítani. Hatósági szempontból elmondható, hogy a műsorfolyam aggályos elemekkel terhelten és a közízlést számos alkalommal megbotránkoztatva került vetítésre, de a IV. korhatár-kategóriában történő sugárzással a kiskorúak védelme szempontjából mégis megfelelőbb műsorsávba került” – áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 21 oldalas elemzésében, melyben a Való Világ 5. szériáját vizsgálták.

A médiahatóság a vizsgálat során figyelembe vette a nézettséget, a szavazások átláthatóságát, valamint az emberi méltóság szempontjából aggályos elemeket. Bár a dokumentumban megállapították – amit a hatóság már korábbi elemzésekben is jelzett –, hogy sok volt a meztelenség, az erotikus tartalom, a káromkodó, alkoholt fogyasztó szereplő a képernyőn, örvendetesnek találták, hogy az egyes részeket a csatorna a korábbi III. helyett a IV. korhatár-kategóriába sorolta, és többnyire a késő esti műsorsávban sugározta.

Az Origo cikke szerint törvénysértést az NMHH Médiatanácsa nem állapított meg, így összességében nincs akadálya a hatodik évad elindulásának.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orbán(c)
2012. október 25. 13:02
Igen.Az tetszene mi ,valóság egy napja Viktorral.Azt néznéd ezerrel.magasról leszarják a fiatalok a tv-t.Csak a net.
Soma
2012. október 25. 10:49
Már annyira hiányzott! :DDD
Viktus
2012. október 25. 10:48
Ilyen jó kis műsor ne tetszene a volt pornós szerkesztő Szalainak?
nyugalmazott tanár
2012. október 25. 10:48
Bár sok volt a meztelenség és a trágárság, rábólintottak: jöhet a hatodik évad. Akkor minek van a Médiahatóság? Többet ártanak a nézőknek, mint a trágár műsor. Ők szentesítik. Ezt nem gondoltam volna!!! Gyermekvédelmi okokból eredően sürgösen lépnie kell a veszélyeztető műsor(ok) miatt!!! Azonnal cselekedjenek, és vonják vissza az engedélyezést!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!