Előre kitervelték a kisfiú meggyilkolását

2012. november 03. 16:16

Előre kitervelt gyilkosság áldozata lett a 11 éves eltűnt kisfiú. Amikor a gyermek nevelőapjának élettársa bejelentette a gyermek eltűnését, félrevezette a hatóságokat. Őt és két hajléktalant gyanúsítanak a gyilkossággal.

2012. november 03. 16:16

Előre kitervelt, brutális gyilkosság áldozata lett a hétfőn Kaposváron eltűnt 11 éves felsőmocsoládi fiú, nevelőapjának élettársát és két hajléktalant vettek őrizetbe az üggyel kapcsolatban - közölte a Somogy megyei rendőrfőkapitány szombaton sajtótájékoztatón.

Már tudják, hogy a kisfiú halott volt hétfőn éjjel, amikor a gyermek nevelőapjának élettársa bejelentette az eltűnését, a nő félrevezette a hatóságot. A rendőrség szombat reggel a Kaposvári Egyetem mögötti lévő erdőben találta meg a fiú holttestét. A bejelentő és a két hajléktalan férfi alaposan gyanúsíthatók a gyilkosság elkövetésével.

A Kapos.hu azt írja, bejelentő kihallgatásakor felmerült ellentmondások, valamint az egyes állításainak valótlansága, vallomásának többszöri megváltoztatása felvetette annak gyanúját, hogy nem egy klasszikus eltűnési üggyel állnak szemben.

Innentől kezdve az ügy felderítése érdekében a kriminalisztika teljes tárházát felvonultatták. Az ellentmondások és valótlan, illetve logikátlannak tűnő információk feloldása végett, feltérképezték a bejelentő kapcsolatrendszerét is, így látókörükbe került egy kaposvári hajléktalan személy, akinél az eltulajdonított gépjárművet megtalálták, valamint annak egy szintén hajléktalan társa - írja a somogyi lap.

FRISSÍTÉS: 

Az MTI tudósítójának a gyilkosság okát tudakoló kérdésére a főkapitány azt mondta: olyan választ kapott a két kaposvári hajléktalan felbujtásával és gyilkossággal gyanúsított kaposvári nőtől, amit nem kívánt megosztani az újságírókkal. Azonban az adott válasz is azt erősítette, hogy indokolt az elmeorvosi szakértői vizsgálat elrendelése - tette hozzá. Piros Attila közölte: számára az addigi adatok alapján már a nyomozás 48. órájában bizonyos volt, hogy az eltűnt Szita Bencét megölték, szombaton reggel pedig előkerült az erdőben elásott holttest.

Arról, hogy miként végeztek kisfiúval a főkapitány kegyeleti okokra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni. Az elkövetés eszközeit - ásó, kés - is megtalálták, de mint fogalmazott, nincs az a jel, ami mellett a televízió képernyőjén elviselhető lenne az elkövetés módja.

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2012. november 04. 11:54
Akik a halálbüntetés ellen pofáznak, azok nagyban hozzájárultak, ennek a szerencsétlen kis gyermeknek halálához, meg a többi áldozatéhoz is. Lelkük rajta!
Senye Péter
2012. november 04. 11:51
Vannak bűnök, amiket a közösség felfogni és megfelelően büntetni is képtelen. Az ilyenek elkövetőit régen elkergették. Most hova?
kjkj945
2012. november 04. 11:22
Ja kérem!!! Nincs visszatartó erő!!! Meztelen fenekükre egy éven keresztül minden nap 10 sózott fűzfavessző ütés!!!!
lavor
2012. november 04. 09:34
A 2 hajléktalannak most már nem lesz gond túlélni a telet. Várja őket a kényelmes, jól fűtött börtön, a fincsi kaja, az ágy. Nem lehetett volna őket csak úgy simán agyonütni egy bottal a rendőrség parkolójában?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!