Böröcz egyetért az Esterházy-műsor megvágásával

2013. január 17. 17:48

Böröcz István egyetért Esterházy Péter programajánlójának megvágásával, az MTVA csak munkásságára való tekintettel kért bocsánatot az írótól – írta a Heti Válasz az Alap vezérigazgatójának elmondása alapján.

2013. január 17. 17:48

„Nem Esterházy Péter írói munkásságával összefüggő mondatokról volt szó – szereplője volt egy műsornak. A szerkesztőnek joga volt eldönteni, hogy mi kerül adásba, és mi nem. Ez a néhány mondat nem illett a programajánlóba. Akkor követtünk volna el hibát, ha utasítottuk volna a szerkesztőt, hogy mit tegyen bele és mit ne. Az MTVA az író személyére, munkásságára való tekintettel kért bocsánatot. Tekintse gesztusnak, mi is annak szántuk” – írta a Heti Válasz Böröcz István elmondása alapján. Az MTVA vezérigazgatója azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy az MR1 Kossuth Rádió műsorából nemrég kivágták Esterházy Péter kulturális ajánlójának Nemzeti Színházról szóló részét.

A közmédiás elbocsátásokról Böröcz azt mondta: „az MTVA-hoz került a közmédia dolgozóinak 90 százaléka. Ha ebből ki tudtuk váltani 900 ember munkáját, akkor könnyű belátni, hogy rengeteg tartalék, mondhatni pazarlás volt a rendszerben.” Hogy a továbbiakban milyen mértékű leépítésre lehet még számítani, a vezérigazgató nem tudta megmondani.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2013. január 19. 11:38
Egy tanulsága mindenképpen van a dolognak. Esterházy nézetei tökéletesen megegyeznek az Amerikai Népszava főszerkesztőjének nézeteivel, ennélfogva véleménye bármely kérdésben inkompetens. Tessenek értelmes, írástudó és főleg jellemes embereket kérdezgetni nem ezt a spiclifit.
BőröndÖdön
2013. január 19. 11:38
Ki a bánat,ez a böröcz?Hol volt,mit csinált eddig?Honnan talált rá az állampárt?
kisalex
2013. január 18. 18:26
ilyenkor jön a dilemma, kinek a életművét és mondandóját értékelje inkább az ember, Eszterházyét vagy böröczét....rohadt nehéz ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!