Elkaszálta a Kúria az állami mobilszolgáltatót

2013. február 26. 12:14

A Kúria helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék döntését kedden, és ezzel hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) a frekvencia-árverésen hozott januári határozatait, mert úgy ítélte meg, hogy az MPVI Zrt. jogszerűtlenül nyerte el a jogot a mobilhálózat kiépítésére, valamint a három korábbi piaci szereplő is jogszerűtlenül szerzett újabb frekvenciablokkokat.

2013. február 26. 12:14

A Kúria helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék döntését kedden, és ezzel hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) a frekvencia-árverésen hozott januári határozatait, mert úgy ítélte meg, hogy a MPVI Zrt. jogszerűtlenül nyerte el a jogot a mobilhálózat kiépítésére, valamint a három korábbi piaci szereplő is jogszerűtlenül szerzett újabb frekvenciablokkokat.

A Fővárosi Törvényszék 2012. szeptember 12-én hozott jogerős ítéletet, amellyel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) árverést lezáró határozatát hatályon kívül helyezte. Az NMHH határozata miatt a három magyarországi mobilszolgáltató – a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone – fordult bírósághoz megtámadva a negyedik, állami szolgáltató győzelmét.

Az NMHH tavaly januárjában hirdetett eredményt a 900 megahertzes frekvenciasávon nyújtható rádió-távközlési szolgáltatásra a 2011. augusztus 4-én kiírt pályázaton. A határozat nyertessé nyilvánította többek között a Magyar Posta Zrt., az MFB Invest Zrt. és a Magyar Villamos Művek Zrt. által alkotott konzorciumot (MPVI). A másik három mobilszolgáltató szintén nyert frekvenciablokkokat. Legtöbbet közülük a Vodafone, amely már használatba is vette az elnyert blokkot, amellyel országos lefedettségűvé növelte 3G-s hálózatát.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arslan
2013. február 26. 17:49
A három nagy mobilszolgáltatónak nem érdeke egy negyedik, különösen egy állami. Tisztán látszik, hogy hárman együtt elkartellezgetnek. Egyszerre akcióznak, a tarifák is majd nem fillérre azonosak, egyiknek sem érdeke belemenni egy árversenybe, ezért nem is csökkennek a tarifák és ezért drágább nálunk a mobil-szolgáltatás, mint pl. az Egyesült Királyságban. A kérdésem már csak az, hogy a GVH mi a tökömet csinál?
bookmark
2013. február 26. 17:35
Megoldás: ingyenes WI-MAX és ingyenes internet a lakosság szamara. Aztán amikor mindenki átáll a Skype-ra telefonálás céljából is, akkor a mobil cégek szépen tönkremennek. Az így felszabadult pénzt is be lehet számítani a rezsi költségcsökkentés kategóriába. Emlékezzünk vissza, hogy valaha a lakásokban voltak vonalas telefonok is. Ma már kuriózumnak számít.
tapsihapsi
2013. február 26. 13:50
újabb fideszes "siker", megint "győztünk"!!!
Atisz
2013. február 26. 13:26
Ez az, vágjuk csak maguk alatt a fát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!