Jobbik: A MOL és az OTP beállt Bajnai mögé

2013. április 25. 14:37

A Jobbik felszólította a politikai szervezeteket, hogy közöljék: kapnak-e bármilyen támogatás állami vagy részben állami vagy részben állami cégektől, szervezetektől.

2013. április 25. 14:37

A Jobbik minden pártot és politikai szervezetet arra szólít fel, közölje, hogy kap-e anyagi vagy más jellegű támogatást állami vagy részben állami tulajdonú vállalatoktól, szervezetektől. Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: a Jobbik szerint tisztán kell látni ebben az ügyben, mert ismeretes, hogy a Mol és az OTP is „egyértelműen beállt Bajnai Gordon mögé”, és nagy összegű támogatást folyósítottak a Haza és a Haladás Alapítványnak.

A képviselő emellett a miniszterelnököt is felszólította arra, hogy kérdezze meg Csányi Sándort – „ha máshol nem, akkor valamelyik futballmérkőzésen” –, hogy milyen szándékai voltak az OTP vezérigazgatójának a baloldal pénzelésével. A kormányt pedig arra szólította fel: a Jobbik korábbi javaslatának megfelelően zárja ki annak a lehetőségét, hogy a pártok egymillió forintnál magasabb összegű külföldről érkező támogatást fogadjanak el.

Ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a baloldali szervezeteket – ezek között említette az LMP-t, a Haza és Haladás Alapítványt és a TASZ-t – amerikai pénzekből támogatnak. Szerinte felvetődik a kérdés, hogy ezek a szervezetek az őket pénzelő amerikai megbízók vagy a magyar állampolgárok érdekeit képviselik. A jobbikos képviselő arról is beszélt, hogy a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány a bevételeinek 86 százalékát a Fidesztől kapja, holott a közvélemény előtt civil szerveződésként jelenik meg.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flyb
2013. április 25. 16:54
Jobb mintha a PÖCS mögé álltak volna.
tóth mária
2013. április 25. 16:33
Baloskáim, a Gurmai nagyasszonyon lovagoljatok! Iliescuval szépen összeillenek. Igaz, az angol még nem nagyon megy az etnőnek!
cutcopy
2013. április 25. 15:15
"A jobbikos képviselő arról is beszélt, hogy a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány a bevételeinek 86 százalékát a Fidesztől kapja" Érdekes hogy van amit Volner elhisz a balos sajtónak miközben azt hangoztatja hogy folyamatosan hazudnak.. )
bigyomail
2013. április 25. 15:13
Hol is van a Jobbik támogatóinak listája?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!