Jobbik: Elfogadhatatlan, hogy támogatja a Haza és Haladást az OTP és a Mol

2013. április 19. 10:35

Elfogadhatatlannak tartja a radikális párt, hogy 2012-ben az OTP és a Mol harminc, illetve 15 millió forinttal támogatta a Bajnai Gordon által létrehozott Haza és Haladás Alapítványt.

2013. április 19. 10:35

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy 2012-ben az OTP és a Mol harminc, illetve 15 millió forinttal támogatta a Bajnai Gordon által létrehozott Haza és Haladás Alapítványt – mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Volner János. A frakcióvezető-helyettes arra reagált, hogy az alapítvány minden egymillió forintnál nagyobb támogatási összeget közzétett az interneten. Ezeket ismertetve a politikus elmondta, hogy a legnagyobb támogató a Center for American Progress (CAP) nevű szervezet, amely tavaly több mint 228 ezer 771 dollárt, mai árfolyamon mintegy 52 millió forintot adományozott. Hozzátette, hogy a „nemrég 500 milliárd forintért visszavásárolt” Mol Nyrt. 2012-ben 15, az OTP Nyrt. pedig harminc millió forinttal segítette Bajnai Gordonékat.

Volner János szerint ezzel felvetődik a kérdés, hogy az OTP-nek, mit egy „félig-meddig magyar tulajdonú, saját banknak tekintett pénzintézetnek” miért áll érdekében bőkezűen támogatni a baloldal visszatérését a hatalomba. Amikor a baloldal megfogalmazza a saját célkitűzéseit, például a pénzintézetek tehermentesítését, akkor az OTP abban a saját üzleti érdekeinek megvalósulását látja – mondta. A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy nagyvállalatok és bankok támogatják a Bajnai Gordon által létrehozott alapítványt – jelentette ki, közölve: ezeknek a cégeknek a társadalmi szerepvállalásról szóló nyilatkozatában az is szerepel, hogy a társadalmi célú támogatásaikat a pártoktól és a politikától függetlenül folyósítják.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2013. április 19. 14:49
Nem kell felháborodni. Két vasat tartanak a tűzbe. Most se járnak rosszul, de libás még a különadójukat is eltörli. Az más kérdés, hogy ez kiderült.
Soma
2013. április 19. 14:48
"Volner János szerint ezzel felvetődik a kérdés, hogy az OTP-nek, mit egy „félig-meddig magyar tulajdonú, saját banknak tekintett pénzintézetnek” miért áll érdekében bőkezűen támogatni a baloldal visszatérését a hatalomba. " --- Ez nem kérdés. Az a kérdés, hogy a magyar adófizető miért nem tud egy állami bankban bankolni?
Pinter68
2013. április 19. 13:58
Ja, tisztára felháborító. Ahelyett, hogy a Gój Motorosokat vagy a Nemzeti Érzelmű Motorosokat támogatnák inkább. Hiszen ők is mennyi tanulmányt készítettek már Magyarország társadalmáról és gazdaságáról és felzárkózási esélyeiről. Nem is értem, mi ez a megkülönböztetés.
miloka
2013. április 19. 13:56
" ...ezeknek a cégeknek a társadalmi szerepvállalásról szóló nyilatkozatában az is szerepel, hogy a társadalmi célú támogatásaikat a pártoktól és a politikától függetlenül folyósítják." nem néztetek utána és most butaságot mondtok. A Ha-Ha alapítvány volt az említett időszakban. Tudtommal nem régen alapította a pártját Baynau. Attól az idponttól számítanak csak pártnak. Nagyon jól mutatja ez a lépése is, hogy milyen aljas, genyó, hazug, gerinctelen a pislogi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!