Részben szabad a magyar sajtó

2013. május 01. 17:18

Változatlanul a részben szabad kategóriába sorolta be a magyar sajtó állapotát a médiaszabadság globális helyzetét felmérő, 2012-re vonatkozó, szerdán ismertetett jelentésében a Freedom House washingtoni központú, független civil szervezet.

2013. május 01. 17:18

A FH tavaly, a 2011-es adatai alapján minősítette le a magyar sajtóviszonyokat a szabadból a részben szabad kategóriába. Idén Görögország, Izrael és Mali médiájának megítélése romlott hasonlóképpen. A részben szabad sajtójú országok közül az FH Ecuadort, Egyiptomot, Bissau-Guineát, Paraguayt és Thaiföldet minősítette át a nem szabad kategóriába.

Karin Deutsch Karlekar, a Freedom House projektigazgatója a Mandiner kérdésére arról beszélt, hogy a magyar médiahelyzet 2012 során nem változott lényegesen. Ami a kelet-európai régiót illeti, úgy látja, hogy az itteni médiacégeket különösen érzékenyen érintette a válság, így komoly nehézséget jelent számukra a mindennapi működésük finanszírozása, sokan leépítésre és a költségeik csökkentésére kényszerülnek.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nisz
2014. február 09. 12:08
"Részben szabad a magyar sajtó" A magyar sajtó szabad mivolta helyett érdemibb kérdésnek tartom, hogy mekkora mértékű a nemzeti szuverenitásunk. Szerintem 1944 március 19-e óta semekkora. Ha pedig ez így van, akkor a sajtó szabadságának a Freedom House-os felvetése értékelhetetlen, sőt valamilyen szempontból még cinikus is.
Akitlosz
2013. május 17. 14:38
Értem, szóval szerinted a szabad sajtó azt jelenti, hogy a szabad sajtó szabadon írhat arról, amiről szabad. Szerintem meg nem.
HSL
2013. május 17. 14:37
apafej, a wikileaks az titkos minősítésű diplomáciai levelezést terített, annak meg soha sehol semmi köze a szabad sajtó kérdéséhez. avagy kezdheted kiposztolni a dzsobbik belső levelezését :)
Akitlosz
2013. május 17. 14:37
No és mi a helyzet az amerikai sajtóval? Ha szabad lenne, akkor nem lenne szükség a wikileaksre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!