A Tilos-logó titka

2013. június 15. 10:44

Két évtized után derült rá fény, hogy kit ábrázol a közismert Tilos-jelkép. Az eredeti képet Apáti-Tóth Sándor fotóművész készítette fiáról, Áronról.

2013. június 15. 10:44
Balogh Ákos Gergely

A 2013-as Tilos Maraton során derült rá fény, hogy kit ábrázol a Tilos Rádió 22 éve használt logója. Két évtizeden át nem tudták kideríteni a megfejtést, így azóta használta a rádió az Apáti-Tóth Sándor fotóművész által készített fényképet. A képet annak idején Eszik Mihály plakátötletéhez használták fel, és ezután úgy vált a Tilos Rádió logójává, hogy az eredete homályba veszett.

A rádió megköszönte a fotóművész, illetve a képen szereplő fia, Apáti-Tóth Áron türelmét és megértését, amiért eddig engedély nélkül használhatták a fotót. A közösségi, nonprofit rádió működéséhez támogatásokat gyűjtő Tilos Maraton rendezvénysorozat a Korai Öröm és az Uzgin Üver fellépésével fejeződik be szombaton a fővárosi Dürer Kertben.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karamell108
2022. szeptember 22. 14:53
Mindig azt hittem, hogy Blumi, a fotós fia nem nézhetett ki így a 90-s években:). Bármi lehet persze, remélem kapnak jogdíjat, vagy adományoztak a Tilosnak.
Man dinner
2021. május 30. 18:57
Szubjektív vélemény: a zeneszerkesztők jó munkát végeznek. Keresztény- és magyar gyűlölők.
lowService
2017. január 16. 22:29
Isten áldja a Tilos Rádiót!
nucklear3
2017. január 16. 22:29
Tegyük fel, hogy anno a pannon rádióban elhangzik egy olyan mondat,akár csak egy vendégtől,hogy "kiírtanám az összes zsidót"... Mit gondolsz, a rádiót hány nap után tiltják be?... (Enélkül is be lett tiltva a Pannon,de ez most nem téma) Szerintem egy ilyen mondat után még az Amerikai elnök is megszólalt volna az ügyben karöltve a német kancellárral és Izrael akkori vezetésével...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!