Oroszország írógépekkel harcol a kiszivárogtatások ellen

2013. július 17. 12:27

A Kreml biztonsági szolgálata elektronikus írógépeket rendel, hogy megelőzze a számítógépeken keresztüli kiszivárogtatásokat.

2013. július 17. 12:27

A Kreml biztonsági szolgálata írógépeket vásárolna, amely lépést sokak szerint a WikiLeaks és Edward Snowden kiszivárogtatási ügyei indokoltak Oroszországban – írja a BBC. Az FSO ügynökség közbeszerzési pályázatot írt ki 486 ezer rubel (3,2 millió forint) értékben elektronikus írógépek vásárlására. Az ügynökség nem kívánt nyilatkozni arról, hogy miért van szüksége a kissé elavultnak számító eszközökre, de egy dolgozó elmondta az orosz Izvesztyijának: az a terv, hogy így megelőzhetik a számítógépeken keresztüli kiszivárogtatásokat.

A WikiLeaks és Edward Snowden dokumentum-kiszivárogtatási botrányai mellett olyan jelentések is érkeztek, hogy Dmitrij Medvegyev számítógépét is feltörték a 2009-es londoni G20-találkozón, így olyan döntés született, hogy ismét visszatérnek a papír dokumentumok gyártásának gyakorlatára” – mondta az ügynökségi forrás, aki elmondta azt is, hogy eddig is használtak írógépeket az orosz titkosszolgálati és védelmi körökben titkos dokumentumok megírására. Vlagyimir Putyin számára is készítettek jelentéseket írógéppel az információk bizalmasságára hivatkozva.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a dohányárusító DROGKERESKEDŐ
2013. július 18. 22:34
pusztuljon a számítógépes irodai munka!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!