Csicska, helyedre!

2013. augusztus 14. 10:18

Korábban többen próbáltuk finom, már-már gyengéd hangvételben elmagyarázni, hogy Moszkvától nyugatra és Zimbabwétől északra a kormánypártok nem szoktak háborút indítani sajtóvállalkozásokkal szemben.

2013. augusztus 14. 10:18
Gomperz Tamás

„Talán a Sanoma is jobban tette volna, ha nem megy bele a részletekbe. Udvariasabb megoldás alkalmazkodni a vitapartner nyelvi és kulturális sajátosságaihoz. Közöd, gecó? – elég lett volna ennyit reagálni. Ha viszont a sanomások mindenképpen ki akarták fejteni álláspontjukat, akkor mellőzni kellett volna az olyan kifejezéseket, mint az »értetlenségünknek adunk hangot«, mert az ilyen szofisztikált mondatokat a pillangókéses polgári srácok nem értik. Inkább az alábbi memorandumot kellett volna kiadni:

Hát, idefigyelj, kisbarátom! Mégis ki a pöcsöm vagy te, hogy beleugatsz az életünkbe? Te vagy a kikúrt Gestapo, hogy fenyegetőzöl? Húzzál haza gyorsan, ott izmozzál. Tudod mit méltányoljál, kiscsíra? Hogy szétgályázzuk magunkat, toljuk nektek az adót, amiből a hozzád hasonló ingyenélő senkiket eltartjuk. Na, ezt méltányolhatod. Te kurvára el vagy tévedve, ember. Nem autónepper vagy, hanem képviselő. A csicskám vagy, haver. Belőlem élsz. Úgyhogy ne arcoskodjál annyit, mert lerúgjuk a búrád kajakra, aztán mehetsz keccsölni közmunkában. És most jól figyelj: annak adunk nagyobb teret, akinek akarunk, az ellen szervezkedünk, aki ellen akarunk, és az a góré nálunk, akit mi akarunk. Vágod már, gyíkarc? Ez a mi bizniszünk, a tied meg a Közgép, azzal szórakozzál, meg ami veled egyidős. Apropó, nem inkább nálatok kellene új főnököt választani?”

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Justicia
2014. január 12. 21:18
"A médiamunkások olyan mélységekbe jutnak, gondolkodásban, gyűlöletben, rosszindulatban és gyalázkodásban,..." olyan mélységekre, ahol a társadalom tübbsége lafatyol, ugyanis igényeket szolgálnak ki. Gyűlölet, gyalázkodás, rosszindulat fentebb (és a mandineren döntően) töményen megjelenik, ha valaki(kik)nek netán más véleménye van. Ezek az egyedek nem jobboldaliak, ideológiailag teljesen zavarodottak. A populista demagógiát képzelik jobboldaliságnak. Aljas ösztönökre épített primitív, proli/paraszt - a szó pejoratív értelmében - ideológia, nemzeti, "hazaffyasch" műmázzal leöntve. (ez az a fajta máz, amit nem lehet megenni, csak dekoráció).
kitiltott
2013. augusztus 21. 12:27
Nálad a pont!
Matróz Kommandó
2013. augusztus 17. 22:09
Na jó, ilyenkor megnyugszom. Közgép ide trafikbale oda, mégiscsak Orbán az egyetlen vállalható arc.
egysegelem
2013. augusztus 17. 22:09
Nem ertek egyet a cikkel, attol hogy a magyar kormany a vilagon egyedulallo modon ennyire lemegy kutyaba, nem szabad a piaci szereploknek hozzakurvulni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!