A Daily Mail továbbra sem kér bocsánatot Ed Milibandtől

2013. október 01. 11:15

A Daily Mail nemrégiben közölt cikket a brit Munkáspárt vezetőjének édesapjáról, amelyben azzal vádolta meg a marxista Ralph Milibandet, hogy utálta Nagy-Britanniát. Most közölte Ed Miliband válaszát, de újraközölte az ominózus cikket is, jelezve, hogy kitart Geoffrey Levy újságíró véleménye mellett.

2013. október 01. 11:15

A Daily Mail újságírója, Geoffrey Levy oknyomozó riportban leplezte le a Munkáspárt vezetője, Ed Miliband édesapjának múltját. A lap cikke szerint a marxista Ralph Miliband Belgiumból a nácik elől menekült Londonba, ahol Karl Marx sírjánál megfogadta, hogy kitart a „munkások ügye mellett”. A Daily Mail újságírója a cikkben felfejti, hogy Ralph Miliband miért utálta Nagy-Britanniát, sugalmazva, hogy a mostani munkáspárti vezető is követi apja példáját.

A Daily Mail honlapja a nyomtatott sajtótermékek körében a legolvasottabb Nagy-Britanniában, de a printlap is igen jó eladási adatokat produkál. Így a Miliband-sztori igen sok emberhez eljuthatott, a lap komolyan befolyásolhatja ezzel a másfél év múlva tartandó választások végeredményét.

Éppen ezért Ed Miliband választ közölt a bulvárlapban, amelyben amellett érvelt, hogy apja igenis szerette Nagy-Britanniát. A lap nyomtatott kiadásában természetesen lehozták a munkáspárti vezető cikkét, de egy kommentában közölték: bocsánatot nem kérnek a vádak miatt. Olyannyira, hogy Miliband cikke alatt újraközölték Geoffrey Levy írását is, jelezve, hogy kitartanak az újságíró kutatómunkájának eredményei mellett – írja az Independent.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Locassen
2013. október 04. 13:16
ez egy roppant ocsmány cikk volt a Daily Mail részéről: az idősebb Miliband egy 17 éves (!) korában leírt naplójegyzetéről van szó - aki pl. 4 évvel később részt vett a normandiai partraszállásban. és hogy egészen pontosan mit is írt: 'The Englishman is a rabid nationalist. They are perhaps the most nationalist people in the world . . . you sometimes want them almost to lose (the war) to show them how things are. They have the greatest contempt for the Continent . . . To lose their empire would be the worst possible humiliation.' Most nem azért, de ennél ilyenebbeket írt rólunk Márai, oszt mi mégse puffogunk, hogy hű, meg ha. Szóval nem vmi Kertész Ákos-féle, érett fejjel elkövetett nemzetgyalázásról van szó.
zolka50.50
2013. október 04. 13:04
"Ed Miliband választ közölt a bulvárlapban" A "bulvárlap" kifejezés félrevezető. A Daily Mail "middle-market tabloid", messze nem a Blikk vagy a Bors színvonala. Magyarországon nincs ennek a terminusnak megfelelő napilap. A Blikk párja a The Sun, ami tényleg bulvár.
amok
2013. október 04. 12:55
A cikk nemcsak a 17 éves korban írt naplójegyzetet, hanem az egész életutat elemezte, és ez az életút meglehetősen összhangban volt a 17 éves korban leírtakkal. Márairól: ő nem kivülállóként, bevándorlóként mondta el a véleményét a befogadó országról, hanem saját népéről és hazájáról írt - amely politikai elitje és rendszere mellesleg ellehetetlenítette és elhallgattatta őt. Miliband kivülállóként, bevándorlóként fikázza azt az országot és népet, amely befogadta és a haláltól megmentette, mitöbb megadta neki a társadalmi felemelkedés lehetőségét, a gyerekeinek pedig már politikai hatalmat adott. Ez az undorító a küldetéstudatos típusában...
ciseaux
2013. október 04. 12:55
Mazel Tov! A Levy azt írja a Miliband-ról, hogy... A Milibandék lengyel zsidók, a Levy?... No, ilyen sosem fordulhat elő Magyarországon, ugye! Ja, hogy a maszop-szdsz "fideszes díszzsidó"-zása, ...Ai weh! Ennek a fényében érthető a mesterházy-bajnai-karácsony-scheiring-schiffer-schmuck-kónya idill is....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!