Orbán mindenképpen kivezetné az Erzsébet-utalványt

2013. november 06. 14:09

Hiába tiltakozott több miniszter, Orbán Viktor továbbra is kivezetné a közszféra dolgozóinak juttatásai közül az Erzsébet-utalványt – írta meg kormányzati forrásokra hivatkozva az Origo.

2013. november 06. 14:09

Kivezetné a közszféra dolgozóinak juttatásai közül az Erzsébet-utalványt Orbán Viktor – írja az Origo. Az eddig Erzsébet-utalványban megkapott juttatást vagy átvezetnék a Szép-kártyákra, vagy készpénzesítve beépítenék a fizetésbe. A kormányfő annak ellenére tűnik eltökéltnek döntésében, hogy a legtöbb közszolgálati dolgozót felügyelő Hende Csaba, Pintér Sándor és Navracsics Tibor miniszterek is tiltakoztak a döntés ellen. Az Origo kormányközeli forrásai szerint az intézkedés mögött a Szép-kártyát kibocsátó bankok és a vendéglátósok lobbija áll, mivel az ő érdekeiket sérti, hogy az Erzsébet-utalványokat melegétel-vásárlásra is el lehet költeni.

Az intézkedést ellenző miniszterek az Origo szerint azzal érveltek, hogy a készpénzesített cafeteriára a dolgozók egy idő után nem fognak pluszjuttatásként tekinteni, és nem csak munkahelyi étkezésre, hanem „hülyeségekre” fogják elkölteni. További érvként merült fel, hogy a kieső Erzsébet-utalványos bevételek miatt költségvetési forrásokból kéne finanszírozni az Erzsébet-programot. Az Erzsébet-utalványok kivezetéséről a mai kormányülésen dönthetnek.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. november 07. 08:34
Viktor adta, Viktor elvette, legyen áldott az ő neve!
honphibu
2013. november 06. 19:47
Mivel a rezsicsökkentés tovább folytatódik, hamarosan nem kell majd egyáltalán rezsit fizetni. Eleinte csak csökkentik, majd ingyenessé teszik a tömegközlekedést is. Jövőre jön az élelmiszerek áfájának, majd az árának a csökkentése, egészen addig, amíg azért sem kell fizetni. Akkor minek az Erzsébet-utalvány egyáltalán? Sőt, minek a fizetés, mint olyan? El kell törölni! A nyugdíj persze marad, az más, a nyugdíjasok élhetnek majd a lágeren kívül és irigykedhetnek, hogy a szögesdrótok mögött minden ingyenes!
HSL
2013. november 06. 19:47
felszámoljuk az utalványbűnözést
chack
2013. november 06. 19:33
„hülyeségekre” fogják elkölteni. Aha. Nem tudnak vele adót fizetni. Betiltani!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!