Az ukrán szélsőjobbos Szvoboda képviselői ökölcsapásokkal mondatták le a TV-elnököt

2014. március 19. 17:03

Kijevben kedden szélsőjobbos parlamenti képviselők bántalmazással vették rá irodájában az állami televízió igazgatóját a lemondásra.

2014. március 19. 17:03

Kedden az ukrán Szvoboda párt parlamenti képviselői irodájában kérték számon az állami TV igazgatóját, amiért a televízió közvetítette Vlagyimir Putyin beszédét, amiben bejelentette a Krím-félsziget csatlakozását Oroszországhoz. A szélsőjobbos képviselők bántalmazták is az igazgatót, és aláíratták vele a lemondását, az erről készült felvételt pedig a párt szóvivője közzétette az interneten. A TV-elnök egyik bántalmazója a szólásszabadságért felelős bizottság alelnöke volt.

Az esetről készült videó gyorsan elterjedt, és nagy felháborodást keltett. A botrány kirobbanását követően a párt szóvivője törölte a felvételt, de mások újrapublikálták azt.

Az ukrán miniszterelnök, Arszenyij Jacenyuk szerdán elítélte a történteket, mint mondta, „ezek nem a mi módszereink. A törvényhozók tette elfogadhatatlan.” 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2015. szeptember 19. 17:46
Azért egy (óriási) különbség még van: tizedannyi publicitást sem fognak kapni (még ezek után sem!) ezek a "szvobodások" a The New York Times-ban, mint a Jobbik...
kamasuka
2015. szeptember 19. 17:46
Demokraták, na. Mint a mieink. Csak a mieinknek nobodybuilder hahasaik vannak, itt meg katonaviselt férfiak. De nagy különbség nincs.
USsange
2015. szeptember 19. 17:44
Hát igen... Már én is megfeledkeztem erről a pofátlan elszólásról.
rommy
2015. február 10. 17:29
mit csinálnának ezek a krimi lakossággal,ha a terület visszakerülne hozzájuk valamilyen módon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!