Miért csalódott Szanyi Tibor?

2014. március 13. 12:15

Wiedermann Helga gazdasági regényében egy fikciót ír le, természetesen az NGM-et vezető miniszter nem tájékoztathatta a befektetőket arról, hogy Magyarország az IMF-hez fordul, hanem több lehetőség között ezt is, mint követhető utat jelölte meg.

2014. március 13. 12:15
Magyar Nemzeti Bank

„Károkozással vádolta meg a mai napon Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti listavezetője Matolcsy Györgyöt annak kapcsán, hogy 2011-ben a magyar kormány sikeresen elhárította az államcsődöt és megőrizte hazánk fizetőképességét.

Az elmúlt időszakban bekövetkezett államcsődök során (például a ciprusi és az argentin válság esetén) a nemzeti valuták jelentős értékvesztést szenvedtek el, az állampapírok eladhatatlanná váltak, az országok államadósságainak finanszírozása ellehetetlenült, az állampolgárokra súlyos terhek nehezedtek.

Azonban a magyarországi államcsőd elhárításával a Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a kormány ezeket a folyamatokat védte ki, megakadályozva egyúttal a forint jelentős értékvesztését. Wiedermann Helga gazdasági regényében egy fikciót ír le, természetesen az NGM-et vezető miniszter nem tájékoztathatta a befektetőket arról, hogy Magyarország az IMF-hez fordul, hanem több lehetőség között ezt is, mint követhető utat jelölte meg.

Megértjük, hogy Szanyi Tibor a magyar kormány elért sikerei láttán dühöt érez, ám ettől a tények még változatlanok: az államcsőd 2011-ben történt elhárítása nyomán a magyar állampolgárok jelentős terhektől mentesültek.”

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. március 14. 09:29
Kuszaszem kóklersége szórakoztató,de nagyon költséges!
BőröndÖdön
2014. március 13. 16:26
2011-ben már nem volt csődhelyzet,az MNB-től egy "fokkal" több szakértelmet feltételeznék...
Vakkhangya
2014. március 13. 14:54
"""...az államcsőd 2011-ben történt elhárítása nyomán ..""" Jéééé hát mégsem a gaz szocik kormányzása idején voltunk csődhelyzetben? Milyen csődöt hárított el ez a csodálatos elme? Amit maga okozott?
nyugalmazott tanár
2014. március 13. 14:23
"Miért csalódott Szanyi Tibor?" Kit érdekel? Simonban? A böszmében? Zuschlag elvtársában? Ugorgyunk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!