Átlátszó: Amerikában bíróság elé idézték a kuruc.info tulajdonosát

2014. április 19. 09:58

Tanúként idézte be a kurucinfó domain-bejegyzőjét és szerverszolgáltatóját a San Francisco-i kerületi bíróság, miután az antiszemitizmus ellen fellépő Tett és Védelem Alapítvány az Egyesült Államokban is eljárást kezdeményezett – írja az Átlátszó.

2014. április 19. 09:58

A magyarországi antiszemitizmus elleni küzdelem céljából életre hívott, a magyar zsidóság érdekeit képviselő Tett és Védelem Alapítvány (TEV) kezdeményezésére a San Francisco-i kerületi bíróság tanúként idézte meg Varga Bélát – a kuruc.info domain tulajdonosát – és a portálnak anonim szerverszolgáltatást nyújtó CloudFlare internet-szolgáltatót az Átlátszó értesülése szerint. 

A TEV számos neves amerikai ügyvédi irodával, jogvédő civil szervezettel és zsidó szervezettel összefogva több jogi és civil folyamatot is elindított az Egyesült Államokban, amelyek közül ez csak az első lépés.
 
Az amerikai jogi eljárás célja az Átlátszó informátora szerint „a gyűlöletkeltő, holokauszttagadó, gyűlöletre uszító tartalmak szerzői és szerkesztői kilétének tisztázása, valamint a kuruc.info köré kiépült szerteágazó bűnszervezet és pénzmozgatások felgöngyölítése” lesz.
 
A TEV amerikai jogászai szerint ebben a jogi eljárásban egyértelművé válhat majd a Jobbik egyes vezetői és a kuruc.info szerkesztői közötti kapcsolat is, és a továbbiakban nem lehet akadálya a magyarországi konzekvenciáknak az „elkövető személyének fellelhetetlensége” sem – írja a portál.
 

Összesen 264 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
historiker
2014. szeptember 16. 14:36
El vagy te tévedve, de nagyon. Mit pofázol olyasmibe, amiről fingod sincs?
historiker
2014. szeptember 16. 14:36
Nyilvános adatok közlése mióta bűncselekméy, jogtudós?:DDDD
egysegelem
2014. június 26. 19:40
Nincs olyan, hogy szemita rassz. Te hol a faszba voltal biologia ora helyett?
mantelman
2014. június 26. 19:40
Tett és Védelem Alapítvány *** TEVA - ez tette tönkre a magyar a Biogált?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!