Eladják a magyar Sanomát

2014. április 24. 15:41

Aláírta a Centrál Csoport és a Sanoma a Sanoma Media Budapest Zrt. eladásáról szóló megállapodást, így új kezekbe kerülhet Magyarország második legnagyobb médiavállalkozása, már csak a GVH határozatára várnak.

2014. április 24. 15:41

Elkelt Magyarország második legnagyobb médiavállalata, a Sanoma Media Budapest Zrt. A céget a finn anyavállalat a Sanoma a Centrál Csoport csoportnak adta el. Az eladásról szóló megállapodást csütörtökön írták alá, és már csak a GVH-nak kell megerősítenie a tranzakciót. A Sanoma Media Budapest Zrt. tavaly 60 milliós nettó árbevételt produkált. A leányvállalat értékesítése illeszkedek a finn anyavállalat átalakítási stratégiájához. 

Heike Rosener, a Sanoma csoport Kelet-Közép-Európáért és Oroszországért felelős vezérigazgatója szerint az 1992 óta piacon lévő vállalat még képes lehet növekedni a jövőben: „Meg vagyunk győződve a magyar cég növekedési potenciáljáról, amit éppen a stabil portfólió tehet lehetővé. Sok sikert kívánunk a kollégáinknak és az új tulajdonosnak” – mondta Heike Rosener.

Szabó György a Sanoma Media Budapest Zrt. vezérigazgatója elmondta: „A magyar leányvállalat több mint húsz éve működik sikeresen, vezető nyomtatott- és digitális portfólióval”, majd megköszönte kollégái eddigi elkötelezett munkáját.

Varga Zoltán, a Centrál Csoport alapítója és vezérigazgatója is bízik abban, hogy hosszú távon sikeres lesz a befektetés. „A Sanoma Media Budapest komoly múlttal rendelkező vállalat, amely értékes befektetést jelent nekünk hosszú távon. Hiszünk a Sanoma portfólióhoz tartozó erős brandekben, és hiszünk a munkatársakban, akik ezeket felépítették. A célunk az, hogy Magyarország második legnagyobb médiavállalkozását megújítsuk és hosszú távon tovább üzemeltessük” – mondta Varga.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MOPO3OB
2014. május 24. 22:15
Vajon melyik szekértáborba tartozik a Centrál Csoport? :)
Netuddgi
2014. április 29. 02:18
Figyeld a sajtót! Ha az mszp-sek meg csatolt részeik siránkoznak akkor fidesz közeli. Ha kuss van akkor baloldali. Hétfőre kiderül.
bango5
2014. április 25. 14:14
mszp-s talpnyaló cég volt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!