Kivonul a német tulajdonos a HVG-ből? Mindenkinek felmondhatnak a lapnál.

2014. július 30. 10:24

A Válasz.hu információi szerint a WAZ kivonul a HVG kiadójából, és egy újonnan induló cég viszi tovább a nyomtatott és az online lapot, valamint a maradék munkatársakat. Úgy tudjuk, az évek óta komoly veszteséget termelő médiacég ellen júniusban végrehajtást rendeltek el a Jobbik kérésére.

2014. július 30. 10:24
mandiner .

A Válasz.hu úgy tudja, hogy a német WAZ kivonul a nyomtatott hetilapot és a hvg.hu-t kiadó magyar HVG Zrt.-ből. Mint írják, mind a print, mind az online kiadásnál megszűnhet minden munkatárs szerződése, és egy újonnan induló cég vinné tovább a márkanevet – mindezt szerda délután jelentheti be Vass Péter lemondott főszerkesztő és Szauer Péter, a kiadó elnök-vezérigazgatója.

A Mandiner.média értesülései szerint a WAZ már egy ideje szabadulna a 2003-ban vásárolt 75 százalékos tulajdonrészétől, többek közt a később a Napi Gazdaságot megvásárló Századvég Gazdaságkutató Zrt. is érdeklődött, ám a kiadó átvilágítását követően tett ajánlatukat nem fogadta el a német cég. 

A WAZ tizenegy éve 10 milliárd forintot meghaladó áron jutott hozzá a HVG többségi részesedéséhez. Az akkor még nagyon nyereséges, piacvezető közéleti hetilap évek óta komoly veszteséget termel, 2010-ben 188, 2011-ben 271, 2012-ben 187, 2013-ban 208 millió forintos veszteséggel zárt. A Mandiner.média információi szerint júniusban a Fővárosi Törvényszék végrehajtást rendelt el a cég ellen – a Jobbik kérésére.

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2014. december 23. 16:48
duma helyett cáfold. fél perc van rá.
Ouroboros
2014. szeptember 16. 22:43
A HVG nagyon jó volt. Kár volt Gavra ballépéséért. W-nek és társainak nyilván nem kell a munkanélküliségtől tartaniuk. Kíváncsi vagyok, hova kerülnek.
Antigoné
2014. augusztus 21. 11:20
Nem mondhatnám,hogy vérzik a szívem a HVG-ért (kivált Gavra akciója után),de nem szeretné,ha megszűnne végleg. (Jókat lehetett velük vitatkozni)
egysegelem
2014. augusztus 14. 17:16
Mogeallt viszont, evente tobbszaz millios veszteseget termelve, es ezt vallalva Szeles Gabor, mert tudta, hogy egyszer nyernek (a mediabirodalom segitsegevel), akkor allami forrasokbol majd visszapotoljak a vesztesegeit. Tenyleg ezt a modellt akarjuk? Ami mar 25 eve mukodik? Hogy a lapok partok kifizetohelyei? Nem veletlen nem alakult ki hiteles ujsagiras Mon az elmult 25 evben, kozonseg sincs hozza es ujsagirok sincsenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!