Totális médiaháborút ígér Simicska

2015. február 05. 22:10

Totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány valóban bevezeti az RTL-lel való békülés jegyében az ötszázalékos reklámadót, nyilatkozta a Népszavának Simicska Lajos. A tervezett 5 százalékos reklámadóval a kis- és közepes médiacégek fizetnék meg a nagyoktól kieső részt.

2015. február 05. 22:10

Egymondatos nyilatkozatot adott a Népszavának Simicska Lajos, számos jobboldali sajtótermék tulajdonosa: „Totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány valóban bevezeti az RTL-lel való békülés jegyében az ötszázalékos reklámadót.”

A kormány új, 5 százalék körüli reklámadós elképzelése nem szüntetné meg a reklámadót, hanem általánossá és egykulcsossá tenné azt. Mint a Népszava írja, a kisebb kiadóvállalatok így nem mentesülnek a fizetési teher alól, de sokkal többe kerül majd az új adó a közepesen nagy médiacégeknek. Az RTL, a TV2 és a Sanoma ezáltal sokkal kevesebbet fizet, az így kieső 4,6 milliárd forintot azonban a többi médiacég fogja megfizetni.

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2015. március 22. 04:43
Na és? :) Menjen már csődbe néhány médiavállalat. Mulatni akarok.
3M..
2015. február 10. 18:21
Én "csak" 700-ról olvastam. Bizonyítékot persze nem láttunk. Nem is kezelem tényként, viszont elgondolkodtat. Tudod, mi más lapokkal játsszunk mint André, de megérdemlik egymást. Az őszinteség a legjobb politika, hosszabb távon. A Fidesz ráment a rövid távra, ez a veszte. Szebb Jövőt!
Hátbaszúrt Barát
2015. február 07. 09:51
"Mert ahogy a pártos média segítette őket a hatalomra jutásban, ugyanúgy előidézheti a bukásukat is, ha maguk ellen fordítják." PONTOSAN! Ha ennyit nem fog fel néhány modern Csák Máté, akkor megérdemli a sorsát.
Pinter68
2015. február 07. 09:51
"Amit Orbán fölépített, azt 5 év alatt tönkretették." Minden amit Orbán "felépített" azt a célt szolgálta, amit most csinálnak. A kontroll nélküli fosztogatás lehetőségének megteremtését. Csak azzal nem számoltak, hogy a médiával nem szabad ujjat húzni. Mert ahogy a pártos média segítette őket a hatalomra jutásban, ugyanúgy előidézheti a bukásukat is, ha maguk ellen fordítják. Mindenesetre, az ország csak nyerhet rajta, ha minden hatalom megtanulja, hogy nem tehet meg bármit, akár mekkora többséggel is rendelkezik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!