„Abszurd, hogy a saját országodban be kell zárkóznod”

2015. március 20. 13:16

A Euronews olyan karikaturistákról készített riportot, akik iszlamista terroristák fenyegetései miatt bujkálni kényszerültek.

2015. március 20. 13:16

2005-ben Kurt Westergaard Mohamed-karikatúrája provokált erőszakos dán ellenes tiltakozó hullámot a muzulmán országokban. A 80 éves karikaturistát halálosan megfenyegették, és csak hajszálon múlott az élete, amikor öt éve egy férfi betört a házába, és egy fejszével megpróbálta megölni.

Az idén februárban Koppenhágában történt iszlamista merénylet Lars Vilks svéd karikaturista ellen irányult, aki azóta szintén bujkál, a Euronews-nak is csak skype-on adott interjút.

Mindketten azt mondták: ők nem tettek semmi rosszat, a saját hazájukban rajzoltak, nincs miért bocsánatot kérniük.

Arra a riporteri felvetésre, hogy az iskolában kellene-e oktatni a karikatúrakrízist, Westergaard azt mondta: egy iskolai beszélgetés kiindulópontja lehetne, hogy a tanárok az iskolákban félnek attól, hogy bemutassák ezeket a rajzokat. „Sajnos ma veszélyesebb a szólásszabadság Európában, mint tíz éve. De ez nem lehet folyamatos: nem lehet kreatív embereket lenyomni” – mondta. Arra a kérdésre, hogy megbánta-e tíz évvel ezelőtti rajzát, Westergaard azt mondta: igen, de ez nem lehetséges, így már együtt kell élnie ezzel.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nannyó
2015. április 03. 23:18
Nem gúnyolunk ki egy hárommilliárdos embertömeget a vallása miatt. Pont.
Fahrenheit 451
2015. március 23. 18:32
"Betiltani az iszlám fanatizmust?" nem. elüldözni vagy gyökerestől kiirtani, lévén, hogy automatikusan gyilkolással jár, ami Európában büntetendő, míg a valláskritika nem. különösen, hogy az Iszlám állam nevű terrorszervezet már programjának tekinti, hogy Európát a saját képére formálja, ezt Európa nem tűrheti, különben nem lesz többé Európa, hanem csak az Iszlám Állam terrorszervezet egy leányvállalata. aki a vallásának akar élni, az ne élen Európában, aki csak szétgyilkolná Európát, az haljon meg.
Fahrenheit 451
2015. március 23. 18:32
érdektelen, hogy milyen banda szorgalmazza az iszlám bevándorlást, bármelyiket agyon kéne verni, de az, hogy pont a Jobbikot hozod fel ellenpéldának, ami Vonával az élen kifejezetten iszlám-buzi, meg ruszki-mániás az elég kínos..
Fakutya Vigyora
2015. március 22. 21:25
A Rusdi micsodát se lőtte le senki 88 óta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!