Életfogytiglant kaphatnak török újságírók

2015. november 27. 12:29

Két török újságírót letartóztattak Törökországban, amiért nyilvánosságra hoztak egy videót arról, hogyan csempésznek át a titkosszolgálatok fegyvereket Szíriába. Terroristákkal való együttműködéssel vádolják őket.

2015. november 27. 12:29

Letartóztattak két isztambuli újságírót Törökországban – írja az Euronews. Can Dündart, a Cumhuriyet főszerkesztőjét és Erdem Gült a lap riporterét terroristákkal való együttműködéssel vádolják. A két férfi korábban hozott nyilvánosságra egy felvételt arról, ahogy a török titkosszolgálatok segítenek Szíriába fegyvereket csempészni. A videón az látható, ahogy egy török rendőr felnyit egy ládát a határon, amiben fegyverek és lőszerek vannak. A kormány azt állítja: humanitárius segélyszállítmány volt a ládákban.

Az egyik újságíró felesége szerint egy sajtó ellenes puccs az egész ügy, és bízik benne, hogy győzni fog az igazság. Az egyik baloldali lap főszerkesztője pedig arról beszélt az eset kapcsán, hogy ez egy újabb lépés a fasiszta diktatúra felé. 

Fontos kérdés, hogy mivel fogják vádolni a két újságírót, mivel Törökországban A terrorizmusáért 10, kémkedésért 20 év börtönt lehet kiszabni, azonban bizalmas dokumentumok nyilvánosságra hozatalának vádjával akár életfogytiglani börtön re is ítélhetik a két újságírót.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2015. november 28. 18:13
Az EU mindig is csak egy illúzió volt, pár hónapja pedig látványosan, semmiperc alatt semmisült meg minden, amit eddig alapszerződésnek, meg ilyen baromságoknak véltek. csak még nem hajlandók elfogadni a valóságot. Kb ugyanez a NATO is, csak egy bohóckodás az USA érdekei mellett, minden egyéb le van szarva. Teljesen más természete van a dolgoknak, a mostani események pozitívuma, hogy reflektorfénybe teszi mindezeket. És még így sem akarják látni sokan. Svindli az egész.
Türelem
2015. november 28. 18:12
Bízzuk izraeli barátainkra a török kérdés megoldását. A mocskos törökök felé van mint törleszteniük.
Békanász a hasadon
2015. november 28. 18:12
Nálunk is lenne pár médiageci, akiktől örökre meg kéne szabadulni.
Lotti
2015. november 28. 18:12
Törökországban soha nem volt a szó "nyugati" értelmezése szerinti demokrácia.Ettől még komoly gazdasági fejlődést ért el az utóbbi 30 évben.A NATO tagállamaként fontos szerepe van Oroszország részbeni ellensúlyozásában. A két nem "kóser" illiberális közül azért egy közép-európai az utóbbit találná elviselhetőbbnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!