Elhunyt Speidl Zoltán volt országgyűlési képviselő

2016. február 03. 07:29

Hetvennégy éves korában elhunyt Speidl Zoltán az első, szabadon választott magyar országgyűlés MDF-es képviselője, újságíró, majd a Pázmány docense, több kötet szerzője.

2016. február 03. 07:29

Életének 74. évében kedden elhunyt Speidl Zoltán volt MDF-es országgyűlési képviselő – közölte a család az MTI-vel. A közlemény szerint az egykori képviselő „nagy türelemmel viselt” betegség következtében halt meg.

Az elhunyt nyugalmazott egyetemi docens, újságíró és Salgótarján I.sz. választókerületének első, szabadon választott MDF-es egyéni országgyűlési képviselője volt. 

 
Újságíróként többek között a Kelet Magyarország, a Köznevelés, a Nógrád és a Képes Újság, valamint a Heti Válasz munkatársa volt, főszerkesztője volt a Heti Magyarországnak. Később a PPKE BTK  Kommunikáció- és Médiatudományi Intézet tanáraként oktatta leendő újságírók évfolyamait. 
 
Több kötete is megjelent, többek közt a Homoktemető című riportgyűjtemény és a Végállomás Madeira – Királykérdés Magyarországon 1919-1921 című munka, amelyben IV. Károly visszatérésének egyetemista kora óta kutatott kísérleteit taglalja a szerző.
 
Temetéséről családja később intézkedik.