Minisztériumi megrendelésre írt cikkeket a Pesti Srácok

2016. február 19. 16:35

Tizenkét cikket rendelt a Földművelésügyi Minisztérium a Pesti Srácoktól 2015 végén: a cikkek egy része a kormány földprogramját népszerűsítette, míg egy másik része Simicska Lajos és a szocialista kormányok földügyeivel foglalkozott – írja az Átlátszó. A cikkek szövegét egeztették a minisztériummal.

2016. február 19. 16:35

Másfél millió forintért vásárolt cikkeket a Pesti Srácok hírportáltól a Földművelésügyi Minisztérium 2015 végén – a cikkek egyik fele a kormány földprogramját propagálta, egy másik fele pedig Simicska Lajos és az egykori szocialista kormányok földügyeivel foglalkozott. A hírt még az RTL Klub szellőztette meg január végén.

A szerződés szerint a cikkek szövegszerű tartalmát a Pesti Srácok egyeztette a minisztériummal; ha a megrendelőnek kifogása volt, akkor pedig változtattak a szövegen. A szponzorált cikkek ezen a linken érhetőek el, jelentős részüket az a Szarvas Szilveszter írta, aki korábban a közmédia műsorán nyilatkozott az oknyomozó újságírásról. Szarvas a riportban elmondta: „ezer sebből vérzik az oknyomozó újságírás hazánkban”.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2016. június 27. 19:14
1/ 2010-ben bezzeg még nem volt téma Simicska érdekes üzletmenete. A jó része persze még ma sem az. Az a része, amit a puszipajtásával együtt művelt, mielőtt az utóbbi geci lett. 2/ Nincs új a nap alatt. Ahol Bolseviktor szocializálódott (Különös tekintettel a családi körére), ott ez volt a normális. Fentről szólunk, lent ugranak és tapsolnak. A lopás volumenjén kívül nem sok minden változott. 3/ Szarvas elvtárs egy szar. De ilyenek tömegével nyüzsögnek Orbán segge körül. Minden seggnyalók királya, az újságíró szakma mélypontjának a pöcegödre a megboldogult Obersovszky elvtárs volt, aki egyszerűen utolérhetetlen a műfajban, de sokan tekintik példaképnek. Csak az ismertebb szemetek közül pár.: Bayer Zsolt. Egykori kommunista, bérfirkász, mocskos szájú alkoholista. Most Orbán szócsöve. Lovas István. A Szabad Európa Rádió (Azaz a CIA) alkalmazottja 6 éven át, fél életét nyugaton töltötte, mivel Izrael nem tett eleget a bevándorlási kérelmének. Most a nyugat legnagyobb köpködője, antiszemita díszmagyar. Orbán istenítője. Stefka István. A szocializmusban többek közt az MTV Külpolitikai Főszerkesztőségének volt évekig a vezető munkatársa. Biztos nem volt komcsi... Most Orbán bérfirkásza, a birkamenet szervezője, 56-os kitüntetett. (13 éves volt akkor.) És még lehetne ezeket egy hétig sorolni.. 4/ Úgy tűnik a sajtó nagy részében lezajlott a rendszer, akarom mondani a köpönyegváltás. 5/ Reménytelen a magyar sajtó. Az ország vezető hírportálján a főcímekben rendszeres a primitív helyesírási hiba. Annyira hülye sok, hogy még a helyesírás ellenőrzőt is képtelen kezelni. Mit várunk az írások tartalmától? OKJ-s újságíróképzés. Gondolom másfél hét alatt.. Seggfejek és seggnyalók előnyben.
Strassnoff Ignác
2016. június 27. 19:14
Történelmi tanulmányaid mellett időzhettél volna kicsit a magyar órán is... Szar ügy, hogy a net nem gondolkodik az ember helyett, nem igaz? Egyik legjellemzőbb módon az igekötők szar használatával buknak le a segghülyék. (A tartalmi részen túl.) Azt nem javítja semmilyen program. :))) Az utolsó mondatodat viszont a helyesírást leszámítva se tudtam értelmezni. Kifejtenéd? Hadd röhögjünk...
Strassnoff Ignác
2016. június 27. 19:14
"A megrendelt írásokat PR cikknek hívják." A diktatúrát illiberális demokráciának. Az ámokfutást unortodox gazdaságpolitikának. A Viktort gecinek. A 3 szobát kettőnek. Putyin kielégítését keleti nyitásnak. 6 év lopást elmútnyócévnek. A cigányt rejtett erőforrásnak. A magyart félázsiai népségnek. Tanulok fideszül, hogy értsem őket. Egyre gyarapszik a szótár.
katus
2016. június 03. 20:37
2016. 02. 19. 17:11 HUTH GERGELY PESTISRÁCOK.HU GERGŐ, TUDOD ÍRNI? LEDEDIKÁLTÁK A CIKKEKET A MINISZTÉRIUMBÓL A PESTI SRÁCOKNAK A szponzorált cikkeknek a tartalmát is egyezteti a Huth Gergely által főszerkesztett PestiSrácok.hu a minisztériummal – leplezte le az atlatszo.hu a kormánypárti blogot, miután az oknyomozó hírportál kikérte azt a szerződést, amelyben a minisztérium a földügyekkel kapcsolatos cikkeket rendelt az online újságtól. Nem is olyan régen az RTL Klub arról számolt be, hogy a „földrablásokról” szóló cikksorozatért a Földművelésügyi Minisztérium fizetett a Pesti Srácoknak. A kereskedelmi tévé híradója azt állította, hogy a fideszes lapon megjelent írások kizárólag a szocialista kormányokkal és Simicska Lajossal foglalkoznak, ám Huth Gergelyék ezt másnap hosszasan cáfolták. Az atlatszo.hu úgy döntött, hogy felderíti az igazságot, ezért megkérdezte az illetékes minisztériumot, az FM rövid időn belül megválaszolta adatigénylésüket: Kiderültek a szerződés legfontosabb részei: – a Földművelésügyi Minisztérium 12 cikket rendelt a Pesti Srácoktól 2015. november 20. és december 31. közötti megjelenéssel, összesen nettó 1,5 millió forintért – a megjelenések időpontját, és „azok pontos szövegszerű tartalmát” az FM és a PS egyezteti – ha egy adott cikkel a minisztériumnak gondja van, akkor szól, és a PestiSrácok 2 napon belül köteles kijavítani a „hibát” A szerződésnek egy titoktartási záradéka is van, amely rögzítette, hogy a felek az együttműködés alatt megszerzett adatokat harmadik félnek, a másik beleegyezése nélkül nem adják ki, más üggyel kapcsolatban nem használják fel azokat. A fizetett cikkek a mai napig elérhetőek. A PestiSrácok.hu hírportált nem csak az FM, hanem a Miniszterelnökség, a Fidesz-frakció, a Belügyminisztériumtól is támogatta korában. Persze nem csak a PestiSrácok.hu-t tömik ki állami közpénzzel, a 888.hu-nak is jut az áldásból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!