Pukli: Ávós volt a nagyapám

2016. március 01. 16:14

Magánéletéről nyilatkozott Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a Klubrádió hétfő esti műsorában. A műsorból kiderül: nagyapja ávós volt, míg testvére másodszor ül börtönben. Pukli beszélt arról is, hogy milyen kapcsolatban állt az MSZP-vel.

2016. március 01. 16:14

Nagyapja ávós múltjáról is beszélt a csatározások mellett hétfő este a Klubrádió Szabad sáv című műsorában a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója. Pukli István elmondta emellett, a bátyja börtönben ül. 

A Klubrádió honlapján olvasható összegzés szerint „azért közli most ezeket, mert nem akarja, hogy a kormányközeli sajtó hozza nyilvánosságra”. A teljes interjú itt hallgatható meg.

Inaktív párttag voltam

A műsorvezetőnő arról faggatta Puklit: nem érzi-e úgy, hogy kezd politikai szereplővé válni. Pukli elmondta: ő nem akar politikai szereplő lenni, az oktatáson kívül, a politika őt nem érdekli. Hozzátette: „Ennyire alattomos dolgot, mint a politika ritkán tapasztaltam, és most úgy érzem, hogy megtapasztalom az elejétől a végéig, a mélységeit legalábbis, a poklok-poklát, ironikusan fogalmazva.”

Pukli szerint szánalmas, ahogy támadni próbálják. A Teleki Blanka igazgatója beszélt arról is, hogy Zuschlag János harcostársának nevezte, és hogyan próbálják őt lejáratni. Pukli elmondta: Zuschlaggal még gimnazista korában találkozott egy közéleti táborban, ahol valójában társaival csak parodizálták Zuschlagot, aki már akkor is egy „furcsán érdekes figura volt”. Pukli elmondta: 17 éves korban lépett be az Ifjú Szocialistákhoz, és 18 évesen lépett be az MSZP-be, azonban politikai karrierje valójában nem volt.

Pukli azt is elmondta, hogy 2007-ben vette a fáradtságot, hogy inaktív párttagként valóban ki is lépjen a pártból, azonban mikor a kilépési levelét elküldte, nem is találták a nyilvántartásban. Hozzátette: annyira inaktív páttag volt, hogy még a tagdíjat sem fizette.

Nem lehet valaki tisztán szociáldemokrata, konzervatív vagy liberális

A magyar-történelem szakot végzett tanár elmondta: az egyetemen érdekes tapasztalatokat szerzett azzal kapcsolatban, hogy ki milyen értékrendet képvisel. Hozzátette: egy 2003-as interjújában beszélt erről, és azt ma is vallja, hogy „egy ember nem lehet színtisztán szociáldemokrata, konzervatív vagy liberális, mert mindenkiben megvannak ezek az alapértékek, akik normálisan gondolkodnak. Egyetlen egy dolog tesz különbséget az emberek között: ki melyiket teszi előtérbe, melyik van az első helyen.”

Ő magát szociál-konzervatív embernek tartja, amihez szerinte a Slachta Margit-féle keresztény szocialista nézetek állnak legközelebb politikai szempontból. Hozzátette: komoly egészségügyi problémái voltak, és megérintette, hogy lehet mégis van egy felsőbb erő.

Tessék, lehet csámcsogni a családi kapcsolataimon

A politikai bevezető után arról beszélt Pukli: hozzátartozik az életéhez, hogy terhelt családból érkezik, amely rányomta a bélyegét a személyiségének a fejlődésére. Az igazgató arról beszélt, hogy 2002-ben elhunyt nagyapja részt vett az Állam Védelmi Hivatal munkásságában az ötvenes években. Szerinte nagyapja a lelkiismeret furdalásba bolondulhatott bele. Megfogalmazása szerint nagyapja kemény dolgokban vett részt az ötvenes években, de résztelekbe nem bocsátkozott. Az igazgató azért beszélt erről, mert úgy gondolja, hogy ha nem beszélne erről, akkor a jövőben előkotornák ezt. „Azért beszélek róla most, hogy tessék, lehet rajta csámcsogni, és utána nem fogja befolyásolni a további tevékenységem.” 

Pukli István a bátyjáról is beszélt, akivel kapcsolatban elmondta, hogy köztörvényes bűnöző, hiszen hét évvel idősebb bátyja már másodszor van a sitten. Hozzátette: szerinte a testvére jó ember, akit állandóan behúznak a csőbe, és ha nem is így lenne, neki akkor is a testvére, akit ő felvállal. Bátyját először a taxis bűnszervezet miatt, másodszor kábítószer csempészet miatt ültették le.

Az igazgató elmondta: sok olyan állomás volt az életében, amikor el kellett gondolkoznia, hogy hogyan tovább az életben. Pukli szerint ő beleragadt az oktatásba, és nagyon szerette az egész főiskola hangulatát, ami meghatározta azt, hogy milyen irányban dolgozik a tanári pályán. Az interjúból kiderül, hogy írt tankönyvet is a Nemzeti Tankönyvkiadónak, ami a finn oktatási modell irányába mutatott.

Összesen 299 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. március 02. 07:29
Habony-muvek, elore! Okadni er, most!
tango47
2016. március 01. 22:23
Ilyen előddel én messze elkerülném a politikát. De úgy látszik ezeknél ez valami beteges aberráció, hogy nem tudnak anélkül élni (ld.: Bauer, Pethő és a többi díszpinty!).
august
2016. március 01. 22:13
Pukli István nagyapja ávós múltjáról beszélt ----------- Várom a gimnázium előtti újabb szimpátiatüntetést Pukli úr melletti szolidaritásként. 'Me báncsák az ő (MSZP-s), és családja ÁVÓ-s múltja miatt.
Morgen
2016. március 01. 21:51
Mondjuk, ezt elmondhattad volna a tüntetésen is! Csak hogy emeld Gallóné fényét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!