Újabb kéthetes ultimátumot adott Pukli a kormánynak

2016. március 30. 13:20

Újabb ultimátumot adott a kormánynak Pukli István a tanárok egyórás munkabeszüntetésén. A polgári engedetlenségi akció során a zuglói igazgató kijelentette: két héten belül valódi tárgyalások kellenek a kormány és a Tanítanék Mozgalom között, különben hosszabb időre is beszüntetik a munkát.

2016. március 30. 13:20

Ma 8 és 9 óra között egyórás munkabeszüntetést tartottak a pedagógusok. A polgári engedetlenséghez, melyet a Tanítanék Mozgalom szervezett, előzetesen több mint 150 iskola csatlakozott.

A résztvevők élőláncot fontak a zuglói Teleki Blanka Gimnázium köré. Pukli István, az iskola igazgatója sikerként értékelte a megmozdulást és jelezte, hogy 14 napon belül valódi tárgyalásokat szeretne a kormánnyal, különben hosszabb munkabeszüntetésre is lehet számítani. Az eseményről az Echo TV tudósított.

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2016. március 31. 11:47
A heti 22 munkaóráért is tüntetőket (a tavaszi, a nyári, az őszi, a téli szünidők mellett) emlékeztetném arra, hogy a társadalom olyan emberek adójából tartja fenn az iskolákat és fizeti is az alkalmazottait, akiknek jelentős hányada naponta 10-12 órát dolgozik, akár több munkahelyen, a megélhetéséért. Ennek felfogása és megértése örvén, lehet tanítani a gyerekeinket, unokáinkat.
TAVIROZSA
2016. március 31. 11:22
Az oktatás színvonalában benne vannak a - többek között most tüntető - tanárok és az iskola vezetők is ! ! Azt ne képzelje senki, hogy kormányhatározattal , keddről szerdára javul az oktatás minősége, ahogy a színvonal romlása sem kizárólag szervezési okok miatt csökken !
Tintamin
2016. március 31. 11:02
Meg nagyobb kozpontositott kommunista szervezet jon letre, mert annyira bejott ez a fos. Az egyetemeket is bevonjak a klik2-be. Igy rohad le 2 ciklis alatt a teljes oktatasi rendszer. Orbannak hala ostoba lesz a magyar. Palkovics ugyanolyan dilettans komcsi gyoker, mint fideszes elodei: 444.hu/2016/03/30/a-kliknel-rossz-hiret-razna-csak-le-a-kormany-a-megszuntetesevel-de-egy-meg-nagyobb-allami-fenntartot-kepzelnek-el-a-helyere
Zsolt75
2016. március 31. 10:37
Ennek a Tanítanék klubnak nincs 9 ezer tagja a facbukon. Valami 170 ezer tanár van, ha a 9k mind tanár (kétlem), az valamivel több, mint az 5 százalékuk. Na most azt szeretném kérdezni, hogy ha minden 5 százaléknyi mókusörssel külön kell tárgyalni, ahhoz hány tárgyalássorozatot kell indítani, és mikor lesz eredménye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!