Vona: Büszke heteroszexuális vagyok

2016. november 11. 12:43

A Jobbik elnök szerint hazugság, amit Terry Black állít, hogy neki 2001 és 2003 között lettek volna homoszexuális kapcsolatai, emiatt pert is indít a transzvesztita ellen. Vona Gábor méltatlannak tartja azt az ámokfutást, amit az utóbbi hetekben ellene folytatnak fideszes politikusok és a Fideszhez köthető médiumok. Felszólította Orbán Viktort, hogy óvodás vagdalkozás helyett ha küzdeni akar, küzdjön tisztességgel. Egyben leszögezte: ha a Jobbik hatalomra kerül, nem fog ilyen eszközökkel élni politikai ellenfelével szemben. Vona Gábor üzent a csöndben lévő jobboldali értelmiségnek és a médiának is.

2016. november 11. 12:43
Kiss Brigitta

A TV2 Tények csütörtöki adásában az egyik riportban Terry Black azt állította: Vona Gábor 2001 és 2003 között folytatott homoszexuális kapcsolatokat. A Jobbik elnöke a transzvesztita állításaira péntek déli sajtótájékoztatóján reagált. 

Vona Gábor szerint az elmúlt hetekben a Fidesz politikusai, illetve a Fideszhez köthető média irányából érkező mocskolódások azt jelzik, hogy a letelepedési kötvény megszüntetésének felvetésével beletenyerelt valami olyan ügybe, ami nem csak Orbán Viktornak fontos, de korrupt, mocskos és nemzetbiztonsági problémát is felvet.

A Jobbik elnöke hangsúlyozta, már hétfőn, napirend előtti felszólalásában is arra kérte a Fidesz-KDNP képviselőit, hogy folytassák csak a mocskolódást, amivel „a vak számára is láthatóvá teszik”, hogy mindez megrendelésre történik, és a hatalom elvesztésétől való páni félelem, a Jobbiktól és tőle való félelem mozgatja. Vona szerint ez a félelem áll a karaktergyilkos kampány hátterében. Hozzátette ugyanakkor: nem adják meg az örömöt ahhoz, hogy lesüllyedjenek az ő szintjükre, „nem fogunk beszállni melléjük a mocsárba, maximum az esernyő végével megkocogtatjuk őket” – mondta.

Határozottan cáfolta Terry Blacket

Vona Gábor szerint a TV2 csütörtöki riportja újabb mélypont. Leszögezte: mindaz, amit Terry Black elmondott, hazugság. „Büszke heteroszexuális vagyok” – mondta, majd hozzátette: soha nem járt homoszexuális partikon és nem is fog. 

Mint kifejette: a Terry Black által emlegetett időben valóban járt értelmiségi körbe, ahol értelmiségi férfiak beszélgettek, méghozzá Orbán Viktor polgári körébe. Erről elmondta: azt nem tudja, milyen irányba ment el a kör, miután távozott belőle, de amíg ott volt „nem volt ilyen mozgás”.

Hangsúlyozta: amit az életében tett, akár jót, akár rosszat, azt vállalni fogja, amit viszont nem tett, azt nem fogja, mivel szerinte egy politikai vezető nem lehet zsarolható, és ő maga nem is az. 

A Jobbik nem lesz ilyen

Vona szerint ez az ügy nem csak róla szól, hanem a magyar politika és sajtó világáról is. Kitért arra: felesége csütörtök este már írt egy nyílt levelet az ügyben Lévai Anikónak, Orbán Viktor feleségének abban bízva, hogy ő még talán meg tudja állítani „Orbán ámokfutását”.

A Jobbik elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta: ő maga is arra kéri Orbánt, hogy ne legyen óvodás, ne legyen piti. Érit, hogy frusztrálja őt az alaptörvény-módosítás, illetve a letelepedési kötvény ügye, de Vona szerint ez nem indok arra, hogy „sértődékeny óvodásként” vagdalkozzon. A politikus arra kérte Orbánt, hogy ámokfutás helyett ha küzdeni akar, akkor küzdjön tisztességesen, hiszen arra a politikában vannak európai, polgári eszközök is. 

Vona Gábor emlékeztette Orbánt, hogy őt is érték ilyen támadások, amikor például arról szóltak a pletykák, hogy veri a feleségét vagy Grazban kezelik. Vona szerint ezek is méltatlanok voltak, a Jobbik nem is élt ilyen eszközökkel. A Jobbik elnöke ugyanakkor szomorúnak tartja, hogy ezekből az ügyekből Orbán azt a következtetés vonta el, hogy hasonló módszerekkel kell élni. Szerinte viszont nem lehet ilyen eszközökkel küzdeni, éppen ezért leszögezte: ha ők kerülnek hatalomra, nem fognak ilyen eszközökkel élni a politikai ellenfeleikkel szemben.

Arra kérte Orbán: ha baja van a politikájával, üljenek le és beszéljék meg, mint férfi a férfival, „bár ennek most áthallása van” – jegyezte meg, és ha „van vér a pucájában”, ne a sajtón keresztül üzengessen, hanem élő adásban beszéljék meg az ország dolgait.

Gyáva a jobboldali értelmiség? 

Vona Gábor a honi jobboldali, nemzeti, keresztény, konzervatív értelmiségnek is üzent: „Szóljon már valamit! Mondjanak már valamit!”. Tetszik vagy nem tetszik, az a tendencia, ami itt folyik, legalább ennyit mondjanak – kérte a jobbikos politikus. Hozzátette: bízik benne, hogy nem tetszik, de az megijeszti, hogy az értelmiség nem mer megszólalni. 

Gyáva lenne a jobboldali értelmiség, hogy kifejezze a nemtetszését?” – kérdezte, majd megjegyezte: ez nem csak róla szól, elég csak Tóbiás József elleni hasonló támadásra gondolni. A Jobbik elnöke megjegyezte: ennek a módszernek voltak és lesznek is még áldozatai, de ő nem ilyen országban akar élni, és mindent meg is fog tenni ezért. 

Vona szólt a média munkatársaihoz is, különösképp azokhoz, akik azoknál a médiumoknál dolgoznak, akik most ezeket az ügyeket viszik, és arra kérte őket, hogy bár tudja, hogy nyomás van rajtuk és frusztráló a közeg, munkájukat a legjobb tudásuk szerint és a legnagyobb tisztességgel végezzék. Hozzátette: ne felejtsék el, hogy 2018 nincs már olyan messze, azt követően pedig a Jobbik szeretné visszaállítani a magyar médiaviszonyokba a szabadságot és a tisztességet.

Azt szeretnék, ha a média a politika ellenőrzését végezné el és nem pedig a politika „kiszolgáló hiénája” lenne. Mindent meg fognak tenni azért, hogy ezt a szabad légkört megteremtsék. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a 2018-as kormányváltás után el kell számolniuk azoknak, akik jelenleg ezekért felelnek.  

Vona szerint egyre tisztább a kép arról, ami az országban zajlik: egy korrupt, a hatalmát féltő, és azért mindenféle dologra képes, gátlástalan kormány került szembe a józan ésszel és a tisztességes gondolkodással, „Orbán Viktor szembe került a polgári Magyarország értékrendjével”. A jobbikos politikus szerint ez a fajta orbánizmus az, amit a Jobbiknak, mit legerősebb ellenzéki pártnak 2018-ban le kell váltania, hogy egy tisztességesebb, szabadabb és demokratikusabb országban élhessünk mindannyian.

Áldozatnak tartja, de pert indít Terry Black ellen

A sajtótájékoztatót követően több kérdés is érkezett Vona Gáborhoz. A PestiSrácok kérdésére Vona Gábor elmondta: megteszi a jogi lépéseket Terry Black ellen. A portál kérdezte Zuschlag János Facebook-posztjáról is, amelyben a börtönviselt ex-szocialista politikus azt állította: Terry Black igazat mondott. Vona Gábor erre úgy reagált: ha Zuschlag János is ezt mondja, akkor ő is „hozzá fog járulni a családi költségvetéshez”.

A Lokál Terry Blackről kérdezte Vonát, aki erre úgy válaszolt: nem haragszik rá, áldozatnak tartja, akit most felhasználtak.

Vona Gábort az ATV Orbán Viktor Trumppal kapcsolatos kijelentéseiről kérdezte, amelyre a Jobbik elnöke úgy reagált: optimista, de egyelőre nem tudni, mivel jár majd Magyarország számára Trump elnöksége. Megjegyezte ugyanakkor azt is, hogy Goodfriend távozása óta amúgy is változott a viszony, Colleen Bell nagykövet munkásságát pozitívnak tartja.

*

(Fotó: Vona Gábor Facebook)

Összesen 518 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajduj
2016. november 13. 14:22
Vona úr ígérete korrekt, hogy, ha hatalomra kerül, akkor az őt érő inzultusokat nem bosszulja meg. Persze könnyű ezt ígérni, ha maga is tudja, hogy erre igen kicsi az esélye :-) Amibe meg beletenyerelt az valóban izgalmas dolog lehet, főleg ha ezt négykézláb egy valamikori értelmiségi klub foglalkozáson történt. :-)
Text adósság
2016. november 13. 09:34
Ez inkább ilyen meleg büszkeség.
Text adósság
2016. november 13. 09:17
Van ilyen Vóna bácsi, a haverom is ilyen volt, buzi és heteroszexuális. Nem nagy ügy viszont nem szavazott a migránsok bejövetelére.
zoles
2016. november 12. 19:00
Köcsög Vona! Amikor Kocsist a leszbi Ungár lebuzizta, akkor abban meg a te kezed volt benne, faszfejkém?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!