Riporterek Határok Nélkül: A Hír TV-ügy csak egy újabb lépés a magyar médiapiac „elfoglalásában”

2018. augusztus 04. 10:19

A nemzetközi újságírószervezet szerint a magyar hatóságok fékezik a sajtó szabadságát, ugyanakkor a csatorna G-nap előtti elköteleződéséről nem adnak hírt.

2018. augusztus 04. 10:19

Közleményben ítélte el a Hír TV-ben történt változásokat a Riporterek Határok Nélkül nemzetközi újságírószervezet – azt állítják, a televízió a miniszterelnök egyik barátja általi megvásárlása csak a legutóbbi lépés az ország médiapiacának „elfoglalásában”.

Hírt adnak arról: a hatalomátvétel utáni azonnali 180 fokos fordulat „Fidesz-párti” csatornává változtatta a tévét, és fontosnak tartották kiemelni Kálmán Olga elbocsátását is, aki szerintük a Hír TV „vezető hírműsorában” volt műsorvezető.

Úgy fogalmaznak: „Ez a Fidesz-szövetségesek általi hatalomátvétel csak annak az újabb bizonyítéka, hogy a kormány elkötelezett a média kontrollálásában...a hatóságok fékezik a sajtó szabadságát és annak lehetőségét, hogy az a demokrácia őrkutyájaként betöltse szerepét”.

Kiemelik, hogy ezzel egy emblematikus ellenzéki csatorna került a kormánypárti médiatáborba, a kormány pedig többek között ezzel is „el akarja hallgattatni politikai ellenzékét”. Arról azonban a közlemény nem szól, hogy a csatorna ellenzéki léte a G-nap utáni három évre korlátozódik, ugyanis 2015 előtt hosszú éveken át a Hír TV is a Fidesz közeli tábort erősítette.

Végül hozzáteszik, Orbán 2010-es megválasztása után „a demokrácia folyamatosan visszaszorul”, Magyarország pedig a 180-ból már csak a 73. helyen áll a Riporterek Határok Nélkül Globális Sajtószabadság Indexén.

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Óbor Dezső
2018. augusztus 05. 17:20
Riporterek határok nélkül, orvosok határok nélkül, buzik határok nélkül, gender mozgalom határok nélkül, hazaárulók határok nélkül stb stb, Soros szereti őket, meg az isiászos Junker......gratulálok...ballib komcsikák!!
antioxi
2018. augusztus 05. 12:13
Vajon honnét szerzik a magyarországi információkat ezek a ...? Csak nem a hazaáruló magyar ballibsibibsiktől?!
Berecskereki
2018. augusztus 05. 10:25
Arra még senki sem gondolt, hogy ez az egész Lajos részéről egy jól kitervelt csőbehúzás volt?
TAVIROZSA
2018. augusztus 05. 09:04
Elemezték már ezek a Határtalanul Pofátlan Újságírók Udo Ulfkotte: "Megvásárolt újságírók" című könyvét, melynek alcíme: " " " Hogyan irányítják a politikusok, a titkosszolgálatok és a pénztőke Németország médiáját ? " ???????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!