November 4.: felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az Országház előtt

2018. november 04. 09:31

Felvonták, majd félárbócra engedték Magyarország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 62. évfordulóján, a november 4-i nemzeti gyásznapon a Parlament előtt.

2018. november 04. 09:31

Katonai tiszteletadás mellett Benkő Tibor honvédelmi miniszter jelenlétében felvonták, majd félárbócra engedték Magyarország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 62. évfordulóján, vasárnap reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. A kegyelet kifejezéseként a lobogó egész nap félárbócon marad a nemzeti gyásznapon.

 A Parlament főlépcsője feletti erkélyek egyikén egy magyar zászló, a másikon egy fekete gyászzászló lengett.

A Kossuth téri megemlékezésen közreműködött a Honvéd Díszzászlóalj, a Nemzeti Lovas Díszegység, valamint Budapest Helyőrség Zenekara.

A központi rendezvények a Rákoskeresztúri új köztemető nemzeti gyászparkjában folytatódnak, majd a Kisfogházban tartanak koszorúzást, valamint leleplezik Fónay Jenő 1956-os halálraítélt, a Politikai Foglyok Szövetsége (Pofosz) alapítójának és örökös elnökének emléktábláját.

Délután a főváros XVIII. kerületében, a Hargita téren álló 1956-os emlékműnél tartanak megemlékezést.

Este a Szent István-bazilikában emlékkoncertre várják az érdeklődőket. A bazilikánál fényfestés is megidézi a mártírok emlékét.

A Terror Háza Múzeumnál, a Hősök falánál egész nap gyertyagyújtással tiszteleghetnek az emlékezők az áldozatok előtt.

A Rákoskeresztúri új köztemető 301-es parcellájánál szintén egész nap protokollmentes megemlékezést tartanak.

November 4-ét, amikor az 1956-os események áldozatairól emlékeznek meg, a kormány hivatalosan 2013-ban nyilvánította nemzeti gyásznappá.

(szöveg és fotó: MTI)

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2018. november 04. 11:58
https://www.youtube.com/watch?v=RGB0EjOBfY8
áfonya
2018. november 04. 10:46
gyurcsány féléknek november 4 ünnep az orosz tankok bevonulása kádár hazaárulása...Kommunisták soha nem lennének ma burzsuj dollárkommunisták nem lennének dőjfös magyar nép ellensége ,nem lennének az eu seggnyalója ,nem ülnének bent a parlamentben élősködve a magyar nép nyakán ha az oroszok nem voltak volna be . Oroszoknak köszönhetik a gyilkos kommunisták 1945 óta a magyar népet államot többször kifosztották kiélhették gyilkos szándékukat . 2010-ben ennek vége lett ,remélem hogy a magyar nép tanult a mult szenvedéseiből nem hisz a kommunista igéreteknek hazugságoknak ,magyar nép drágán megfizette a tandíjat.
TésT
2018. november 04. 10:02
Mandiner! Hova lett három hozzászólás?
alex.leopardi
2018. november 04. 09:48
nem kellene félárbocra engedni,inkább az árboc magasságát emelni,égig húzni a lobogót a rettenthetetlen hazafiak emlékére
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!