Rangos Katalin: Hát miféle ordas bunkók ezek?

2018. november 29. 16:35

Akiknek ilyen az attitűdjük, azokhoz gumikesztyűben se nagyon nyúl hozzá az ember. Hallani se szeretem, ami kijön ezeknek a száján – ezt Rangos Katalin újságíró nyilatkozta a Pesti Srácoknak a Szávay-botrányról.

2018. november 29. 16:35

„Újságíróként időnként gumikesztyűt kell húznom, és belekotornom a csatornába. Most, amikor egy »derék« jobbikostól hallom, hogy megütött egy zsidó nőt, ez a csatornás-gumikesztyűs hasonlat még enyhe is” nyilatkozta a Szávay-botrányról és a Jobbikról a Pesti Srácoknak Rangos Katalin, aki tavaly emlékezetes interjút készített Vona Gáborral a Spinoza-házban.

A riporter elmondta: „nekem is eszembe jutott az a saját interjúm, és az, hogy Vona Gábort mennyire lehetett akkor komolyan venni. Nekem az interjú miatt nincs semmiféle lelkiismeret-furdalásom. Végigkérdeztem a Vonát akkor személyekre lebontva minden addigi ügyről. Úgy látszott akkor, hogy teljesen komolyan gondolja, amit mond, és hogy a Jobbik ezeket a vadhajtásokat, ezt az attitűdöt megunta. A Spinoza közönsége láthatóan nem hitt neki, nekem pedig nem volt dolgom, hogy higgyek vagy ne higgyek, én megpróbáltam közvetíteni azt, amit a Vona mond.”

Rangos Katalin szerint Vona „ma már nem tétel”, s legalább azt az ígéretét teljesítette, hogy amikor elvesztették a választást, akkor „elhúzott”. Arra a kérdésre, hogy a Szávay-botrány után leülne-e interjúzni a Spinoza-házban mondjuk Sneider Tamással, a Jobbik elnökével, azt válaszolta: a Jobbik soha életében nem volt kitüntetett témája, mint ahogy elődje, boldogult Csurka István pártja, a MIÉP sem.

„A Spinoza-házban az interjúsorozatom a választási kampány miatt volt, magamtól egyik jobbikossal sem ülnék le beszélgetni. Se a Vona-interjú előtt, se azóta nem csináltam interjút jobbikossal. Újságíróként időnként gumikesztyűt kell húznom, és belekotornom a csatornába. Most, amikor egy „derék” jobbikostól hallom, hogy megütött egy zsidó nőt, ez a csatornás-gumikesztyűs hasonlat még enyhe is. Akiknek ilyen az attitűdjük, azokhoz gumikesztyűben se nagyon nyúl hozzá az ember. Hallani se szeretem, ami kijön ezeknek a száján. Hát miféle ordas bunkók ezek?” – fogalmazott Rangos Katalin.

Szávay István a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után tagadta, hogy megütött volna egy nőt, majd lemondott a Jobbik frakcióvezető-helyettesi és országgyűlési jegyzői tisztségéről. Országgyűlési képviselői mandátumát viszont megtartja a Jobbik politikusa.

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pinceszövetkezet
2018. november 30. 03:07
Nem a Jobbik ütötte meg a nőt, vagy , ahogy az új verzió van? csak dicsekedett vele, amit a hallgatóság fel is vett, eltett szegényebb időkre amikor majd ezt jól el lehet adni.. Szóval nem a Jobbik, hanem egy Jobbik tag. Vezető! Szerintem nincs helye a pártban ezek után, nem azért mert ilyen vagy olyan ( vélt ) származású volt a z áldozata, hanem mert nőt semmiképpen nem üt meg egy normális férfi. Azok akik most antiszemitának állítják be az egész Jobbikot, semmivel sem különbek mint Szávay, aki egy őt cikiző nőt azonnal besorolt valahova... Így nem lesz itt béke soha...
hátakkor
2018. november 29. 21:52
Rangos meg Heller mellett ne felejtsük el Egyenes Olga néne nyomizását sem! A Galilei kört, az SzDSz utódját látták bele a Mozgalomba. :)
zakar zoltán béla
2018. november 29. 21:29
Mondtam : Gyémántvágót Spinozának köldökzsinórnyiszitez.
Sulammit
2018. november 29. 18:31
Egy csatorna töltelékkel társalogtál, gumikesztyű nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!