Az RTL Klub elvesztette a PestiSrácok ellen indított helyreigazítási perét

2021. április 01. 20:20

Első- és másodfokon is elmarasztalta a német tulajdonú médiavállalatot a bíróság.

2021. április 01. 20:20

„Első- és másodfokon is elvesztette a portálunk ellen indított helyreigazítási perét az RTL Klub. A német kézben lévő, magyargyűlölő szennycsatorna nem bírta földolgozni, hogy tavaly megírtuk, miként nyúlták le Köbli Viktória írónő forgatókönyvét, és csináltak belőle tévésorozatot suttyomban” – írja a PestiSrácok.hu.

A történet kiindulópontja Köbli Viktória Szerelemkereső című regénye. Ahogy a portál írja: az írónő ezt „levédette, majd 2016-ban megküldte Magyarország vezető producereinek. Ám úgy tűnt, nem érdekli őket a mű. 2017-ben azonban – amikor a kislányával épp az óvodába sétált – egy RTL Klub-os óriásplakáton viszontlátta regénye karaktereit. Ám a plakáton a Szerelemkereső cím helyett már Oltári csajok szerepelt…”  Ezt követően a PestiSrácok.hu Lopott sztoriból forgatta az RTL az Oltári csajokat, de a bátor írónő szembeszállt a médiaóriással címmel tárta fel az esetet az olvasók számára. Ez ellen a cikk ellen nyújtott be keresetet az RTL Klub.

Az elsőfokon eljáró Fővárosi Törvényszék a keresetet elutasítva 254 ezer forintos perköltség megfizetésére is kötelezte a felpereseket. Az ítélet elleni fellebbezést követően másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla szintén marasztaló döntést hozott. „Mindössze annyiban változtatta meg az elsőfokú verdiktet, hogy fejenként 36 ezer forint kereseti illeték megfizetésére kötelezte a felpereseket. Ezen felül fejenként 48 ezer forint fellebbezési illetéket is kirótt rájuk.”

Az ítélőtábla a cikkben szereplő felperes által kifogásolt mondatokat értékítéletnek minősítette, amelyek ellen nincs helye sajtó-helyreigazításnak.

(Példa az RTL által kifogásolt kijelentésekre: „A német tulajdonú médiavállalat a törvények felett állónak hitte magát”; „…az írónő kiállt az igazáért és hosszú évek gyűrődései után mára győzelemre áll az ügye”.)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2021. április 02. 21:00
Érdekes az, hogy levédette... mert megtehette. Köbli a tv2-nél végzett valamilyen riporter tanfolyamot, és ezért. Mert művet (forgatókönyvet) Magyarországon csak az "védethet" le az Artisjusnál (máshol nem tudom hogy van-e lehetőség), aki a filmművészetin végzett, vagy már mutatták be valamilyen produkcióját. Csak itt most a fideszes szektatagok segítettek neki, hogy az Artisjusnál labdába rúghasson. Szóval, köbli is csak egy a régi szektából. Szánalmas, hogy ennyire odavan érte a ps, amikor ugyanolyan szektatag, mint a több aljadék, akiket már régen el kellett volna takarítani a médiából. amellett, hogy a kolosi klánt nem képesek már parkolópályára tenni a fidesznél, pedig a könyvkiadást is ez a család uralja Magyarországon! Kedves fidesz!!! Hogy is van ez???
marica61
2021. április 02. 11:25
ez az aljas német rtl magyar még aljasabb vezetöi annyira biztak a korrupt magyar biroságba,hogy följelentették az igazságot leiro hirpoltált. sajnos ez a nyugati arogancia nyomja rá a bélyegét ez eu szarházi vezetöinek nyilatkozataira is
kòn bandi
2021. április 02. 10:06
Ki kell vágni mint macskát szarni az rtl-nek nevezett , liberálnáci propaganda televíziót magyarországról, a folyamatos törvényes rend elleni izgatás , lázítás címén . Vagy létre kell hozni egyet tv-t, német földön és folyamatosan mindenbe belekötni amit csinálnak a németek !
Armageddon
2021. április 02. 08:05
A rohatt komonista bírók, azok! Képesek sorosnak is ellentmondani!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!