Felcsuti Péter: Értelmezhetetlenek Dobrev Klára bombasztikus mondatai

2021. szeptember 14. 09:57

A Bankszövetség korábbi elnöke értékelte a vasárnapi miniszterelnök-jelölt-jelölti vitát.

2021. szeptember 14. 09:57
null

Dobrev Klára a vasárnapi előválasztási vitában azt mondta, hogy az idei költségvetésből 2000 milliárd forintot kidobnak. A műsorvezető kérdésére Felcsuti Péter azt válaszolta, hogy „a tegnapi politikusi vitának egy része egészen biztosan ilyen bombasztikus nyilatkozatokról szól. Ez a 2000 milliárd forintos nyilatkozat, minden egyéb információ nélkül, ami alátámaszthatná ezt, hát énnekem a bombasztikus kategóriába tartozik és nem nagyon tudom értelmezni őszintén szólva”.

Szöllősi Györgyi felvetette, hogy a jelöltek nagyobbik része azt mondta, hogy kétharmados törvényeket nyilvánítanak majd semmisnek akár feles többséggel is. Felcsuti Péter erre csak annyit reagált, hogy „a saját jogérzékem azt mondja, hogy nem lehet kétharmados többség nélkül felülírni a jelenlegi jogrendet”.

A műsorvezető elmondta, hogy Karácsony Gergely tegnap nem finomkodott, egyenesen azt mondta, hogy zárolna bizonyos bankszámlákat. „Ki zárolhat bankszámlákat? Zárolhat a miniszterelnök utasítására bárki bankszámlákat?” – tette fel a kérdést. A Bankszövetség korábbi elnöke minden kétséget kizárólag kijelentette, hogy s főpolgármester „nem zárolhat” bankszámlákat. Elmondta, hogy „ugye ez is a jogrend része”.

Civilizált viszonyok között nem képzelhető el” mindez

– hangsúlyozta.

Nyitókép: ATV

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Letiltott
2021. szeptember 14. 19:39
Dobrevéktől kitelt már, amit elképzelni sem tudtunk...
Letiltott
2021. szeptember 14. 19:37
Szerintem Felcsuti pontosan tudja, hogy 2000 milliárd mit jelent a költségvetésben.Azt is, hogy melyik része az a jövő évi költségvetésnek, ami kinyírná a növekedést, elosztogatva kisétálna az országból, odaveszne,...mindenestől , örökre.Nyilván fejlesztési pénzekről van szó, meg arról, ami lehetővé tette, hogy teljes foglalkoztatás-közelbe kerüljön az ország, így biztosított is legyen óriási többség, nem vagyonokért.Csak fertelmes rombolásra lehet gondolni, ismerve azt, ahogy lerombolták az egyensúlyt, nem csináltak semmi említésre méltót, csak a horribilis pénzt tüntették el, a felvett plusz hiteleketfelélte a költségvetés, meg az eladott közvagyon ára is elpárolgott.Elég sok olyat is megtettek akkor, amit az ideiglenes alkotmány nem szó szerint tiltott, de nem volt szankcionálva.Előkészítették tehát ők ezt, már akkor.Visszaélve a joggal is.Ezért is nem szabad őket a kasszakulcs-hatalom közelébe engedni.
Agnieszka
2021. szeptember 14. 11:11
Valahogy úgy néz ki, h. a Gyurcsány családnak mégsem fog menni. Sem ész, sem jellem, sem modor, a családi múltak visszataszítóak, a kormányzati emlék rémálom és ez kezd nyilvánvalóvá lenni. Az ellenzéknek nincs jövője a választók értelmesebb, tájékozottabb részénél, kivéve a vakhitű Orbán gyűlölőket, de szerintem ők nincsenek elegen.
röviden
2021. szeptember 14. 10:39
Dobrev szavait az Alaptörvény sutba dobásáról csak büntetőjogilag lehet értelmezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!