DK: hozzák nyilvánosságra a letelepedési kötvényprogramban részt vevő oroszok nevét!

2022. február 28. 13:45

A Gyurcsány-párt arra kíváncsi, hogy hány „orosz kémet, diverzánst és Putyin-közeli oligarchát” engedtek be.

2022. február 28. 13:45
null

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra a letelepedési kötvényprogramban részt vevő orosz állampolgárok nevét, majd egyesével vizsgálja felül őket.

A DK alelnöke hétfői, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kabinet a letelepedési „kötvénybiznisz” keretében több mint 1200 orosz állampolgárnak biztosított magyarországi letelepedést, ezzel magyar papírokat és szabad mozgást egész Európán belül. Varju László kijelentette, tudni akarják, hogy hány „orosz kémet, diverzánst és Putyin-közeli oligarchát” engedtek be így Magyarországra a „kritikátlan Putyin-barátság jegyében”.

A Budapest 11. választókörzetében induló ellenzéki jelölt hangsúlyozta, a sajtó korábban több érintett orosz állampolgár kilétére derített fényt. A politikus neveket sorolva Szergej Nariskinnek, az orosz külföldi hírszerzés főnökének családtagjait, Vlagyimir Blockijt, az orosz törvényhozás alsóházának tagját és családtagjait, Iliaz Muszlimov volt orosz parlamenti képviselőt, Alekszej Jankevicset, a Gazprom egyik leányvállalatának az igazgatóját, valamint Andrej Kalmikovot, az Aeroflot egyik leányvállalatának vezetőjét említette.

(MTI)

Nyitókép: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sasszem
2022. március 01. 07:55
A lista eleje: Dobrev Klára
eresgé
2022. február 28. 20:16
Szóval minden oroszt egy kalap alá vesznek. Erre mondják, hogy előítéletesség? Volt valami gyöngyösi nevű náci az egyszer zsidókat akart listázni .. szép társaság
KBA98
2022. február 28. 16:36
Piri néni azért tartotta meg, mert még aljasabb, mint ők!
bandee1
2022. február 28. 16:18
Azt mindig is tudtam, hogy ha Magyarország egy emberi test, akkor a DK valahol a végbélnél található....és hogy nem tudják magukat alulmúlni. De, tudják. Sikerült. Ez nagyon lenn van csávókáim!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!