Le lehet pedofilozni a Meseország mindenkié kiadóját az ítélőtábla szerint

2022. február 02. 11:07

A bíróság szerint a pedofíliához hasonlóan a mesekönyv is bántja a gyerekeket.

2022. február 02. 11:07
null

Keddi, másodfokon hozott ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla úgy határozott, hogy a Magyar Nemzet nem sértette meg a Meseország mindenkié című lmbtq-mesekönyvet kiadó Labrisz Leszbikus Egyesület jó hírnevét azzal, hogy lepedofilozta – írja a 444.hu. Az elsőfokú ítélet szerint még bocsánatot kellett volna kérnie a kormánypárti lapnak, és sérelemdíjat is kellett volna fizetnie.

A Magyar Nemzet a szóban forgó írást még októberben közölte, ebben a Meseország mindenkiét a pedofíliához hasonlította, a Labriszt pedig egy pedofil szervezethez. A bíróság másodfokú ítélete szerint a mesekönyv a pedofíliához hasonlóan káros a gyermekekre, így a cikkben szereplő hasonlat nem volt sértő.

Nehéz nem látni az összefüggést a mai ítélet és az április 3-i homofób népszavazás között. A Fővárosi Ítélőtábla ítélkezési színvonala hasonló tárgyú ügyekben az utóbbi időszakban látványosan zuhan” – mondta az ügy kapcsán Fazekas Tamás, a Helsinki Bizottság ügyvédje.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sors
2022. február 02. 21:46
Hát ez jó. Egyébként van rá esély, hogy a bírói kar kicsit jobbosodik? Mert az lenne az igazi rendszerváltás.
hatvanas
2022. február 02. 18:47
Megsértették a jó hírnevét?!!! Na, itt szakadtam meg a röhögéstől.
Most80
2022. február 02. 14:00
Olcsón megúszta a Hübrisz egyesület. Az ítélet egy lépés a helyes irányba, egy olyan jövő felé, amikor a degeneráció ismét visszahúzódik, legalábbis az eltitkolni való dolgok közé.
szürkeSzarvas
2022. február 02. 13:48
Kedves perverzek! Hátrább az agarakkal! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!