Európai Bizottság alelnöke: A magyar néppel vagyunk, akik nagylelkűen kitárták a kapukat a menekülteknek

2022. március 04. 12:58

„Lenyűgöző látni, hogy itt, a határon és a budapesti vasútállomásokon több száz magyar tisztviselő, civil és polgár van jelen” – nyilatkozta Margarítisz Szkínász.

2022. március 04. 12:58
null

„Ma eljöttem ide, a magyar határra, hogy tanúbizonyságot tegyek erről a megingathatatlan egységről” – nyilatkozta péntek reggel Beregsurányban Margarítisz Szkínász.

„Magyarországgal és a magyar néppel vagyunk, akik nagylelkűen kitárták a kapukat, és tárt karokkal fogadták azokat, akik elmenekültek az Ukrajnában dúló háború szörnyűségei elől. Megrendít és mélyen lesújt, ami a szomszédunkban, az ukrán testvérállamban történik, ugyanakkor büszkeséggel és meghatottsággal tölt el, hogy az Unió egységet tudott felmutatni az orosz agresszióval szemben” – tette hozzá az Európai Bizottság alelnöke a Magyar Nemzet tudósítása szerint.

„Lenyűgöző látni, hogy itt, a határon és a budapesti vasútállomásokon több száz magyar tisztviselő, civil és polgár van jelen, hogy segítséget nyújtson az Ukrajnából érkezőknek. Önök a hazájuknak és egész Európának is dicsőségére válnak!” – nyilatkozta az Európai Bizottság alelnöke az ukrán-magyar határon.

Tegnap mind a 27 uniós miniszter egyhangúlag jóváhagyta a Bizottság azon javaslatát, hogy az Európai Unióban mindazok általános oltalmazotti jogállást kapjanak, akik a konfliktus elől menekülnek, és nem térhetnek vissza otthonaikba. Ebben az Unió Magyarország példáját követi, Magyarországét, mely nemzeti jogában már megadta ezt a jogállást annak a több ezer embernek, aki az elmúlt hét folyamán a területére érkezett. A döntéssel az Unió azt is egyértelműen kifejezésre juttatja, hogy Magyarország nem maradt magára a küzdelemben, és hogy a terhet mindannyian közösen fogjuk viselni”– mondta a görög politikus.

Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Jonas Ekstromer

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. március 06. 11:13
Ez a minimum. De ettől még ugyanúgy nincs jogállam.
AntiSorosWeapon
2022. március 05. 17:14
Szép gesztus. De a komentelők utálkozzanak csak tovább.
NTLLK
2022. március 05. 04:00
Hogy ez a szerencsétlen mit fog kapni Ursulától.....
roughneck
2022. március 04. 20:45
Nicsak ki beszel! Ismerjuk mar a tehermegosztast a la EU. "Fogjuk meg aztan vigyetek!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!