Die Welt: Orbán úgy vezeti országát, mint egy családi vállalkozást

2022. szeptember 22. 09:10

A lap szerdai cikke szerint ugyanakkor más tagállamok jogállamiságával és pénzügyi gyakorlatával kapcsolatban is vannak problémák.

2022. szeptember 22. 09:10
null

Brüsszelben „nyílt titok”, hogy Magyarországon kívül más tagállamok is megsértik az Unió értékeit – olvasható a Die Welt cikkében. A lap szerint a korrupció és a jogállamiság megsértése miatt

Brüsszel 7,5 milliárd euró támogatás megvonásával fenyegeti Magyarországot.

Ugyanakkor más tagállamok jogállamiságával vagy pénzügyi gyakorlatával kapcsolatban is vannak kétségek. Ezekben az esetekben Brüsszel azonban feltűnően visszafogottan viselkedik.

„Magyarországon hatalmas a korrupció”

Azt írják: súlyos a gyanú, hogy e mögött politikai preferenciák állnak. Az EU szerint Magyarországon a támogatások terén hatalmas a korrupció: Orbán Viktor, a mindig nagy többséggel újraválasztott Fidesz pártjával együtt,

úgy vezeti országát, mint egy családi vállalkozást.

A Magyarországgal szembeni szankciók bejelentése után csak a lengyelek álltak hivatalosan Budapest mellé, valószínűleg azért, mert a lengyeleket is több milliárd eurónyi uniós kifizetés befagyasztása fenyegeti. A cikk szerint az EU-nak sokkal szigorúbban kellene fellépnie a szabályokat megsértő tagállamokkal szemben.

Fotó: MTI/Benko Vivien Cher

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2022. szeptember 23. 16:37
A németek Angela Merkel idején meg egy úgy vezették az UE-t mint egy baráti társaságot: CDU elnöke: Annegret-Kramp Karrenbauer (Angela Merkel barátnője) német kancellár: Angela Merkel az Európai bizottság elnöke: Ursula von der Leyen (Angela Merkel barátnője) A teljes vertikumot a Mutti ÖTYE klubja fedte le.
nempolitizálok
2022. szeptember 22. 19:27
Németország rohan a pusztulása felé, de magyarországgal van problémájuk.
Daily
2022. szeptember 22. 18:25
A kormányfő beszédet mondott az autóipari alkatrészeket gyártó Rosenberger Magyarország Kft. nyírbátori gyárában A kormányfő hangsúlyozta, a rendszerváltás után a magyar piacgazdaság előtt példaként általában Németország szerepelt, amely egy vesztes világháború után is képes volt megteremteni az új német ipart. A német családi vállalkozások a német emberek 68 százalékának adnak munkát, és a teljes német gazdasági teljesítménynek mintegy 50 százalékát adják. „Ide szeretnénk eljutni mi is” – jelezte Orbán Viktor. „Olyan gazdaságot szeretnénk, mint a német, a családi vállalkozások adják a jövőben a reményeink szerint majd a teljes magyar gazdasági teljesítmény felét, és azt szeretnénk, ha a magyar embereknek mintegy hatvan-hatvanöt százaléka a magyar tulajdonú gyárakban és üzemekben dolgozhatna” –
Egyasokközül
2022. szeptember 22. 17:01
"úgy vezeti országát, mint egy családi vállalkozást." Miért hogy kellene?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!