Fordulat a kispesti fehér-poros ügyben: hatályon kívül helyezték a fideszes Dódity Gabriellát elmarasztaló ítéletet

2023. február 02. 17:30

A volt szocialista Lackner Csaba egy facebook-bejegyzés miatt perelte be rágalmazásért a fideszes képviselőt.

2023. február 02. 17:30
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

„A Kúria hatályon kívül helyezte az engem rágalmazás bűncselekményének elkövetésében bűnösnek kimondó jogerős bírósági ítéletet” – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella, kispesti fideszes képviselő. „Szóval folyt. köv…” – tette hozzá. 

Dódity Gabriellát a volt MSZP-s, szintén helyi képviselő Lackner Csaba perelt be korábban rágalmazásért. Keresete szerint a kormánypárti képviselő megsértette becsületét, amikor 2019-ben egy Facebook-posztban arra utalt, hogy a helyi baloldal tagjai kábítószereznek.

Ha valaki nem emlékezne a történetre: Lackner Csaba volt a kispesti „fehér poros” videó főszereplője. A 2019-ben nyilvánosságra került felvételen a képviselő 

egy fehér port tartalmazó zacskó társaságában ecsetelte társainak, hogyan működik a kerület baloldali vezetése által folytatott korrupció.

A felvételeken Gajda Péter szocialista polgármester neve is többször elhangzik.

Lackner mindent tagadott, a felvételen elhangzott mondatokat és a kábítószer-fogyasztást is, szerinte a video nem más, mint összevágott fércmunka.

Dódity Gabriella Facebook-posztjában Lacknerre utalva lakonikusanazt írta: „Nem volt fehér poros az orra, és nem volt két csík között. És egyébként sem ő van a felvételeken. Én meg trolibusz vagyok.” 

Ezért a megjegyzésért perelte be őt Lackner. 

A fideszes képviselőt az első fokú bíróság rágalmazás vétségében mondta ki bűnösnek és megrovásban részesítette.

Az ítéletet másodfokon helyben hagyták.

Dódity azonban már akkor jelezte, hogy felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához. 

Nyitókép: Hír TV.hu/Facebook

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rigor_mortis
2023. február 03. 15:09
Ezt a szerencsétlen Dódityt nagyon megviselte, hogy annak ellenére sem választották meg, hogy az ő képével volt tele minden busz oldala Kispesten! :DDDD
florin
2023. február 03. 09:46
A Biden gyereknek nem engedték az USA-ban, hogy letagadja, ő szerepel a képeken, videókon. Lackner ugyanezt minden gond nélkül megtette az érzékenyített gyenge magyar bíróság előtt
Zolotarjov
2023. február 03. 08:37
A porcukros neandervölgyi most biztosan el van keseredve. Hány misiről is szólt a már jogerős ítélet? Ájjdekellemetlen..:)
Armageddon
2023. február 02. 20:24
Moziba, gyerekkel... B+! Tudsz te élni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!