Varga Judit: Nemet mondunk az Európai Birodalomra!

2023. március 15. 20:22

A miniszter szerint az EU nem a sokféleségben, hanem az igazodásban, öncenzúrában egyesül.

2023. március 15. 20:22
null

A magyarság nemet mond az európai birodalom eszméjére, ragaszkodik véráldozattal kivívott szabadságához, és mindenkor a magyar emberek érdekeit helyezi előtérbe határon innen és túl – hangsúlyozta Varga Judit igazságügyi miniszter szerdán Sepsiszentgyörgyön, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen.

A magyarok ma is békét, szabadságot és egyetértést akarnak

Varga Judit a város főterén összegyűlt tömeg előtt rámutatott: Európában ma véleményhegemónia épül, az EU nem a sokféleségben, hanem az igazodásban, öncenzúrában egyesül, Brüsszel pedig elhibázott válaszokat ad a mellettünk dúló háborúra: a szankciókkal csak mélyítette a háború okozta károkat, a fegyverszállításokkal és háborús retorikával

csak a háborús konfliktus eszkalációját erősíti, ahelyett, hogy azonnali tűzszünetre és békére törekedne.    

A magyarok viszont egyenlő nemzetek önkéntes együttműködésében hisznek és a 48-as elődökhöz hasonlóan ma is békét, szabadságot és egyetértést akarnak – mondta a tárcavezető.    

egy olyan szövetségben, amely tiszteletben tartja a tagok egyéni méltóságát és erejét a szabad nemzetek szabad versenyéből meríti” – szögezte le Varga Judit. Mint mondta, a magyarság a szabadság és pluralizmus pártján áll, elfogadja a világnézetek és álláspontok sokféleségét és magától értetődőnek tartja, hogy képviselhesse sajátját.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
..--..
2023. március 16. 23:27
-zsoltkom- Fontos! Petíciót a cikkben megadott linken lehet aláírni... "Vonják vissza a lúgos orvost mosdató Dr Nyulasi lovagkeresztjét!" https://bit.ly/3Fr2iCQ Tűrhetetlen a mocsok terjedése. Az így adott kitüntetés nem keresztény értékrendet képvisel. Ez a Novák Katalin gátlástalanság is befolyásolja a gyerekeink értékítéletét.
Davidov
2023. március 16. 10:25
Az oroszok szeretik a másságot békepapagáj? Ilyen idióta nyilatkozat csak muszkabérenc propagandából jöhet?
kékFogúHarald
2023. március 16. 08:06
babla.. babla.. HUxit !!!
Odone Ricci
2023. március 16. 07:50
A címben álló kijelentés nagyon erős. Ezután majd a köztársasági elnöknőnek kell külföldi látogatásai alkalmával magyarázkodni. ( Ne szólj szám, nem fáj fejem.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!