Hadházy nekivetette magát az építési kordonnak, majd a mentelmi jogára hivatkozott a rendőri eljárással szemben

2023. április 05. 11:28

Tettenérés esetén a mentelmi jog sem véd senkit a rendőri eljárással, intézkedéssel szemben.

2023. április 05. 11:28
null

Vérző arcáról osztott meg egy fényképet hivatalos Facebook-oldalán a Karmelita kolostornál tüntető és építési kordont bontó Hadházy Ákos. „Nem sokáig bírta idegekkel a hatalom, rendőri erővel szorított ki minket a Várszínház elől, hogy visszaépíthessék a kordont, a hazugság és az arrogancia szimbólumát” – írta bejegyzésében, majd megjegyezte azt is: a rendőrség a képviselők mentelmi jogát semmibe véve, fizikai erővel távolította el őket.

„Sebaj, ha ők visszaépítik, mi majd lebontják újra. A lényeg nem is maga a kordonbontás, hanem annak a hét pontnak a hangsúlyozása, amely követelések teljesülése nélkül nem beszélhetünk szabad és tiszta választásokról!” – írta Hadházy, aki részletesebben nem fejtette ki, hogy sérülését pontosan mi okozta.

Miután a rendőrök elkezdték visszaépíteni a kordont a Karmelita kolostornál,

Hadházy Ákos váratlanul nekivetette magát az egyiknek.

„Ne nyúljon hozzám, mentelmi jogom van” – mondta Hadházy. Dulakodás alakult ki, az ellenzéki politikus a földre került, vagy ekkor sérült meg az arca, vagy akkor, amikor nekiugrott az építési kordonnak.

A mentelmi jogra való hivatkozás egyébként jelen esetben Hadházy részéről teljesen irreleváns, ugyanis

tettenérés esetén a mentelmi jog sem véd senkit a rendőri eljárással, intézkedéssel szemben.

Ez azt jelenti, hogy tettenérés esetén akár egy mentelmi joggal rendelkező parlamenti képviselőt is őrizetbe lehet venni, le lehet tartóztatni.

Nyitókép: Facebook

 

 

Összesen 494 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HazugMandiner
2023. április 06. 22:07
Szánalmas a mandiner cikke is,meg szánalmas a sok lefizetett névtelen csicska is. Mikor Orbánotok csinálta ugyan ezt akkor hol voltatok?Az rendben volt mi? Az nem tetten érés volt az népmese?:D
Nemkellnév
2023. április 06. 07:27
Vajon büszkék-e azok a polgárok, akik erre a marhára adták legutóbb a voksukat? Akik nem, azoknak részvétem.
Medoz
2023. április 06. 05:32
Milyen kordon? Erről írnátok valamit, mardiner? Én úgy hallottam, hogy kamuból van ott,.hogy a trottyost meg a többi seggfejet még csak meg se lehessen közelíteni hétköznapi alandónak. De lehet, hogy rosszul tudom.
Pektester
2023. április 05. 20:11
Ez a figura sem az eszével akar érvényesűlni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!