Gyilkosság holttest nélkül: hamarosan pont kerülhet VV-Fanni ügyének végére

2023. május 05. 06:18

A Fővárosi Törvényszék első fokon életfogytiglanra ítélte a gyilkosság elkövetésével vádolt B. Lászlót, aki mindvégig tagadta a vádakat, de nem tudta meggyőzni a bíróságot az ártatlanságáról. Most a Fővárosi Ítélőtáblán a sor, hogy döntsön az ügyben.

2023. május 05. 06:18
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Május 10-én, valamint 17-én tárgyalja másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla a több, mint öt éve eltűnt valóságshow szereplő, Novozánszki Fanni ügyét.

A közvéleményt régóta fogalkoztató ügyben a gyilkossággal vádolt B. Lászlót első fokon bűnösnek mondták ki emberölés bűntettében; ezért

a bíróság a férfit életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte úgy, hogy a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját huszonöt évben határozta meg.

Az 1983-ban született Novozánszkí Fanni 2014-ben szerepelt az RTL Való Világ című valóságshowjában, és bár nem ő lett a műsor győztese, a média később is foglakozott vele, főleg miután kiderült, hogy – mint azt az első fokú ítélet is rögzítette – luxusprostituáltként kezdett dolgozni.

A VV Fanniként elhíresült lány 2017 novemberében tűnt el gyanús körülmények között lakásáról és azóta sem adott életjelet magáról. A rendőrség először eltűnésként kezelte az ügyet, de hamar kiderült, hogy a lány bűncselekmény áldozata lett. 

Kellett a pénz 

A rendőrség másfél évnyi vizsgálódás után zárta le a nyomozást, amelynek eredményeképpen a Fővárosi Főügyészség 2019 októberében, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat az említett B. László ellen.

Az ügyészség szerint a vádlott – miután a bűncselekményt megelőző időben B. László sem állandó munkahellyel, sem rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, viszont költekező életmódja fenntartásához pénzre volt szüksége – elhatározta, hogy megkísérel rövid úton pénzt szerezni a sértettől.

Novoszánszki Fannival 2017. november 20-ára beszélt meg találkozót a lány lakására. Ott – az értékek megszerzése érdekében – azonban olyan súlyosan bántalmazta a nőt, hogy magatehetetlen állapotba került.

A férfi ezután a lakáshoz tartozó mélygarázsba parkolt, majd a még mindig magatehetetlen állapotban lévő sértettet kézben levitte az autóhoz, annak hátsó ülésére tette, és elhajtott vele egy elhagyatott szervizúthoz.

Azt a látszatot keltve, hogy a sértett csak elutazott, egy bőröndöt is elhozott a lakásból, benne ruhákkal.

A bántalmazás következtében eddigre már életét vesztett sértett holttestét ezután összekötözte, majd a gépkocsi csomagtartójába tette. A holttesttel egészen Siófokig autózott, és másnap,

a szalkszentmártoni bányatavakon keresztül a Duna bal partján lévő elhagyatott, használaton kívüli régi kompátkelőhöz hajtott, ahol a holttestet a Dunába helyezte.

Később még visszament az áldozat lakására, ahonnan további értékeket vitt el. 

Szorul a hurok

A Fővárosi Törvényszéken 2020 elején megkezdődött büntetőper előkészítő ülésén B. László tagadta bűnösségét és ehhez a mai napig tartja magát.

Állítása szerint közös ismerősük hívta fel azzal, hogy segítsen neki, mert Fanni kábítószer- és alkoholfogyasztás miatt rosszul lett.

B. László elment a lakásra és elvitte a nőt, majd az ismerős javaslatára két olyan embernek adta át, akik segítenek az „ilyen helyzetekben”, azaz orvosi kezelés nélkül tudják eltüntetni a kábítószer-fogyasztás nyomait.

B. László következetesen állította, hogy amikor átadta az áldozatot az ismeretleneknek, a nő még életben volt.

B. László állításait azonban rengeteg bizonyíték cáfolta, vagy tette kétségessé. Először is kamerafelvételek mutatják, hogy Novoszánzski Fanni testét betette az autójába. A férfi által használt autóban sok vér volt, sőt, a kocsi csomagtartójában az áldozat vérével szennyezett kötelet is találtak. A mobilcella információk alapján pedig lekövethető volt B. László útja. Az is kiderült, hogy a nő eltűnését követő napon a vádlott olyan szavakra keresett rá az interneten mint a „vizihulla”, valamint olyan országokra, ahol nincs kiadatási egyezmény, mint például Belize.

Ezzel együtt VV Fanni holtteste azóta sem került elő, a rendőrség hiába vizsgálta át nagy erőkkel az érintett Duna-szakaszt és hiába tartottak helyszíni szemléket Budapesten és Siófokon.

Talán sosem lesz meg az áldozat

VV Fanni eltűnése óta rengeteg találgatás látott már napvilágot, így az, hogy a lány még a eltűnése után is életben volt, miután email-fiókja aktivitást mutatott és a telefonját is használták.

A keresésbe még FBI-ügynökök is bekapcsolódtak, akik azt valószínűsítették, a tettes a szalkszentmártoni tavaknál ásta el áldozatát.

Egy mérnők nemrég azzal a teóriával állt elő, hogy a lányt a gyilkosa egy általa korábban ellopott kenuba tette bele, és úgy süllyesztette a Duna mélyére.

A Fővárosi Törvényszéknek tehát a holttest megtalálása nélkül kellett ítéletet hoznia 2022 júliusában,

ám Farkas Gabriella bírónő szerint a szakértői jelentések és a bizonyítékok alapján egyértelműen megállapítható volt, hogy B. László oltotta ki Novozánszki Fanni életét. Farkas megjegyzése szerint a férfi tettét a gátlástalanság jellemezte, ami az életét is.

Az ítélet ellen az ügyészség eltérő tényállás megállapításáért, valamint annak érdekében fellebbezett, hogy a feltételes szabadlábra bocsátás időtartamát harminc évben határozzák meg. A vádlott és védője ezzel szemben felmentésért fellebbezett.

Nyitókép: Novozánszki Fanni (Fotó:RTL Klub)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nuknuk
2023. május 05. 15:06
Szép lány volt kár érte.
56október
2023. május 05. 13:51
Soxor megírtam már, most is ezt teszem: ez a szerencsétlen kis tyúk ma is élhetne, ha nem beszélik tele a fejét azzal, hogy őneki ez az életszínvonal (??) "jár". Hát tessék: rohad valahol a Duna fenekén. Még sírja sem lesz. Bravó.
cutcopy
2023. május 05. 08:53
"Állítása szerint közös ismerősük hívta fel azzal, hogy segítsen neki" Gondolom ezt a közös ismerős is megerősítette..
VeraMayer
2023. május 05. 08:03
Az USA-ban alku tárgya lehet például, hogy ha tényleges életfogytiglan fenyegeti az elkövetőt, az ügyészség vádalkut köt, hogy amenyiben a tettes elismeri a bűncselekmény elkövetését, továbbá elmondja, mit tett a holttesttel, hova rejtette, akkor példának okáért 15 év letöltése után feltételesen szabadlábra kerülhet az elítélt (tényleges életfogytiglani büntetés helyett).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!