Egon

2023. szeptember 28. 17:41

A Telex megtámadta az egyik legnagyobb magyar rockzenészt.

2023. szeptember 28. 17:41
PÛka Egon
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Vendégszerző

A Telex hosszú, túlírt és mesterien aljas módon jelzőszerkezetezett cikkben megtámadta Póka Egont. Az egyik legnagyobb magyar rockzenészt, akinek nem csak zenehallgatóként lehetünk hálásak, hanem többszáz rendkívül jó zenészért is, akiknek a mai magyar zenei életben a minőséget köszönhetjük. 

Póka Egon nem tud védekezni, mert halott. Halott embert támadni azért könnyű győzelem egy médiumnak, mert nincs lehetősége védekezni. Nem lehet szembesíteni az őt vádlókkal, nem mondhatja el az ő olvasatát. Nem kell a szemébe nézni.

Póka Egon engem is kicsikémnek becézett olykor. És én ettől nem „megmetoozva” éreztem magam, bár először vicces volt hallani, még a feleségem sem szólít így – hanem örültem neki. A bizalom jeleként értékeltem. Így jelezte, hogy fontos vagyok a számára, több, mint egy random miniszteri biztos vagy egy a sok magyar basszusgitáros közül, aki őt félistenként tisztelte és tiszteli. 

Póka Egon nyers, egyenes és őszinte ember volt.  Ember – és nem szent. Jó emberként közösséget teremtett. Olykor indulatosan érvelt, mert hajtotta őt a szenvedély, nem csak a tudását, de a lelkét is beletette a magyar zene minőségelvű megemelésébe.

És ha a „kőbányais gyerekeiről” beszélgettünk, kiült a szíve a szemébe. 

Ezt a mérhetetlen szeretetet lehet hallani ma a magyar színpadokon az ő nevelése által jobbá lett fiatal zenészek tolmácsolásában. 

Ezt nem veheti el tőlünk senki.

Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2023. szeptember 29. 20:06
Póka Egon kimerevedett a végtelen téridőben, bevégeztetett. Egyedül mi változunk, kérdés az, vajon előnyünkre vagy hátrányunkra? Van az a kifejezés, hogy túlterjeszkedik a hatáskörén. Bizonyára érdekes lehet mások nemi életét bámulni egy megrendezett valóságsóban. Pedig senkinek sincsen rá jogosítványa. Mindenkinek a sajátjára szól csak. Vagyis aki nem képes megvédeni így vagy úgy önmagát, az alulmarad az öldöklő harcban. Valahol Pókának igaza van. Ami nem pusztít el, az megerősít.
I feel the earth move under my feet
2023. szeptember 29. 19:50
Ettől a Demetertől mindig kiráz a hideg.. Póka.. hát.. ezt nem gondoltam volna.. és lehet, a Telex aljas mocsok módon ment neki, ettől függetlenül ha ennek csak tizede is igaz, akkor az kérdéseket vet fel.. amire azoknak kellene válaszolni, akik semmit nem tettek ennek megállítása érdekébe.
gyaloggos
2023. szeptember 29. 17:25
Bell és Sebastian! MAGAM részről ennek nem tulajdonítok jelentőségét. PÓKA maradt, aki volt, az EGYIK legnagyobb magyar rockzenész. Erre a cikkre a jövő héten már senki nem emlékszik, PÓKÁRÓL senkinek nem ez jut majd az eszébe!
Bell & Sebastian
2023. szeptember 29. 15:17
gyaloggos! A szobordöntögetés azért városi mulatság, mert faluhelyen senki nem kap, aminek meg az az oka, hogy nincsen torzító mediálása a valóságnak. A média fizetett félrevezetéseit újabb fizetett visszavezetésekkel korrigálni akkor nem lenne szükséges, ha letennének arról, hogy hatalmi ágnak képzeljék magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!