Forintérmén fog szerepelni Karikó Katalin és Krausz Ferenc

2023. október 15. 12:54

Az MNB húszezres darabszámmal bővíti a 2012-ben indított Nobel-díjas sorozatot.

2023. október 15. 12:54

A Magyar Nemzeti Bank társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója, Hergár Eszter az InfoRádiónak adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy hamarosan ezüst érmét vernek az idén Nobel-díjat nyert két magyar tudós tiszteletére. Az idei tervekben Deák Ferencre és a Kúria alapítására emlékező érmek szerepeltek, de a közelmúlt eseményeire reagálva 

húszezres darabszámmal bővítik a 2012-ben indított Nobel-díjas sorozatot is Karikó Katalinnal és Krausz Ferenccel.

Az igazgató elmondta: számítanak rá, hogy az új Nobel-érmék azonnal el fognak fogyni, amint piacra kerülnek, ahogy a korábbi „extra kibocsátásoknál” is történt, például a Magyar pásztor- és vadászkutyafajták sorozat erdélyi kopója is azonnal elment 20 ezer példányban, a sorozat kezdő darabja is pár óra alatt elfogyott.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. október 20. 19:04
Én a Révész nevű újságírót nyomnám rá, élőben
Ez D-dúr és e-moll
2023. október 15. 21:04
"Obsitos Technikus ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. október 15. 20:34 Mindenszarizmus über alles." Ezt értsem úgy, hogy igazam van, de nem értesz velem egyet?
Öreg Palóc
2023. október 15. 15:57
Ez kedves gesztus és lélekemelő, de akkor a többit is szeretnénk forinton látni. És a Nóbeldíjasok mellett esetleg örök példaképeket is.
auditorium
2023. október 15. 15:56
Nem értem a fenti 8 magyar olvasó dislike-ját. Irigykednek ? Nem irigykedni kell, hanem TANULNI és áldozatot hozni. A külföldi magazinokban nagyraértékelő cikkeket irnak a két Nobeldijasról. Karikó Katalin életrajzára a következő cimet adták: "Egy kutató története, aki milliók életét mentette meg". 1985-ben hagyta el Magyarországot, nem volt akkor még "Orbán-rezsim", hanem akkoriban 1OO dollárt lehetett igényelni 3 évente és azt sem mindenkinek...,a párttagság előny volt. Olyan idők voltak, amit a mostani Diszkó Lilik fel sem tudnak fogni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!