Hajléktalankrízis előtt állunk Budapesten, elképesztő kép tárul elénk

2023. október 04. 07:05

A baloldali politikusok, például Pikó András elősegítik az egyre agresszívebb hajléktalanok életvitelszerű utcán tartózkodását.

2023. október 04. 07:05

A Magyar Nemzet arról ír, hogy közterületen sátrakban, autókban, egyes metrólejáratoknál élnek hajléktalanok Budapesten. Hangsúlyozzák: már a villamosvonalakat is ellepték a kéregetők, a csomópontokban pedig koldusok zaklatják a járókelőket. 

Hozzáteszik: már kempingsátrakat is állítanak a hajléktalanok a fővárosi kezelésű, VIII. kerületben található II. János Pál pápa tére, a  gyepen hálózsákokban alszanak, vagy autókba húzódnak be éjszakára. 

A hajléktalanok életvitelszerű közterületi tartózkodása súlyos közegészségügyi és köztisztasági állapotokat teremt, a padokon hagyják az élelmiszereket, és közvécének nézik a füves területeket, 

írják. A főváros erre közvécét épít a II. János Pál pápa téren, derül ki, amely a közösségi költségvetésben Példamutató közvécék Budapesten megnevezéssel szerepel. Sokan félnek, hogy emiatt a hajléktalanok mellett megjelentek a közterületi italozók, a prostituáltak és a drogosok is.

Emlékeztetnek: nemcsak a főváros, de a kerületek is felelősek a kialakult állapotokért. Józsefváros baloldali vezetése négy évvel ezelőtt fellazította a közösségi együttélés szabályait, feloldotta azt a tiltórendelet, amely szerint nem szabad autóban életvitelszerűen tartózkodni, így megszaporodtak a lakókocsiként használt járművek a kerületben, amely ellen a közterület-felügyelet munkatársai rendelet híján nem léphetnek fel. 

Pikó András polgármester kerületszerte műanyag székeket és asztalokat helyeztetett ki, amelyeket a hajléktalanok és a közterületi alkoholfogyasztók használnak. 

Jámbor András, Józsefváros országgyűlési képviselője, a szélsőbaloldali Szikra Mozgalom vezetője egyenesen így fogalmazott: 

egyszerű emberek „meló után megisznak nyugodtan egy üdítőt meg egy sört”.

A józsefvárosi Fidesz szerint a balliberális vezetés négy éve alatt hajléktalankrízis alakult ki, írja a portál, amit tovább tetéz, hogy a kormányellenes tüntetéseken haknizó 

Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője megfenyegette a kerületet, 

hogyha nem ad az önkormányzat 15 millió forintos gyorssegélyt az egyesületének, ötszáz hajléktalant küld utcára. A józsefvárosi képviselő-testület baloldali többsége odaítélte a támogatást az Oltalomnak, teszik hozzá.

Nyitókép: Mirkó István / Magyar Nemzet

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. március 07. 15:54
Ez olyan angolos. Meg franciás. Csináltak egy másik kontinensen egy másfajtáknak helyet, és odavitték öket. Francia Guayana, Ausztrália. Na, ez Budapest. Henri Charrière, Jean Valjean. Viszik az ezüstöt..
KBA98
2023. október 04. 17:15
Talán a Főpolgármesteri Hivatal agyon fizetett lakóit kéne kirúgni a búsba, persze a nyálas főnökükkel együtt. Ilyen mocskos népség hogy lehet egy ilyen gyönyörű város tönkre tevője? Mit gondolnak az emberek, hogy ez meddig mehet így tovább? Gyurcsányt és nét el kell zavarni ezzel a mocskos bandával együtt!
nempolitizalok-0
2023. október 04. 12:44
Az azért durva, amikor a hajléktalan a Blahán a villamos megálló járdáján "alszik" és úgy szállnak fel a tujára, hogy átlépik. Mondanám, hogy ez igen jó Karácsony antireklám, de szerintem 1 év múlva elég lesz Orbánozni, Mészárosozni, demokratázni ahhoz, hogy karácsony ne nulla szavazatot kapjon. A ballibsi nem okos, nem előrelátó.
nempolitizalok-0
2023. október 04. 12:19
Iványit magasról le lehet szarni, ugyanis Iványi eleve nem tud egy hajléktalant sem az utácra küldeni, nem hogy 500-at. Nincs erre befolyása, azok ugyanis nélküle is az utcán vannak. Azt csak a nagyon naív képzeli, hogy Iványi babusgat 500 hajléktalant, szállás, reggeli, ebéd, vacsora. A fő ok a ballibsik hajléktalanpolitikája, miszerint bárhol lehetnek, megfoghatatlanok, szabályozhatatlanok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!